Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kaat (51): 'Ik heb mijn lesbische gevoelens altijd onderdrukt'

Kaat (51) was getrouwd, maar werd hoteldebotel verliefd op een vrouw: 'Ik heb mijn lesbische gevoelens altijd onderdrukt.'

twee vrouwen lachen liefde

Regelmatig vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Ditmaal Kaat (51) die getrouwd was met een man, maar verliefd werd op een vrouw: 'Mijn echtgenoot heeft me uit liefde laten gaan.'

"Na dertig jaar huwelijk ga ik nu toch scheiden van mijn man. Ik ben verliefd geworden op een vrouw en heb de gevoelens nu niet meer onderdrukt. Sinds een paar maanden heb ik een relatie met haar en het is in één woord geweldig. Ik ben al in de vijftig, maar ik heb het gevoel dat ik nu pas mijn lichaam leer kennen. Eindelijk voel ik me bemind en durf ik me aan een ander te geven.

Ook het dagelijkse leven met haar is een stuk relaxter. Alles gaat vloeiender. Wij hebben aan een half woord genoeg en voelen elkaar veel beter aan dan mijn man en ik ooit gedaan hebben. Laatst waren we samen aan het klussen in mijn nieuwe appartement en het samenwerken was heel vanzelfsprekend en zelfs gezellig. Dat was nieuw voor mij: klussen samen met mijn man liep standaard op ruzie uit. Vrouwen hebben meer geduld, ook met dat soort dingen, dus daar komt het denk ik door.

Dat ik lesbisch ben, weet ik al sinds mijn zestiende. Toen al was ik verliefd op een meisje. Maar ik heb die gevoelens altijd onderdrukt. Ik kwam uit een streng gereformeerd gezin, bovendien wilde ik graag kinderen. Mijn man wist ervan toen wij trouwden, maar hij heeft altijd gedacht dat het wel weer over zou gaan. Het ging niet over. Niet toen we samen drie kinderen kregen en niet in al die jaren huwelijk.

Af en toe werd ik heimelijk verliefd op een vrouw, maar ik probeerde er zo min mogelijk aan toe te geven. Wanneer er films op televisie kwamen waarin aantrekkelijke actrices speelden, zapte ik snel weg of ging ik de kamer uit. Soms draaide ik Sorry dat ik besta, een liedje van Annie M.G. Schmidt. Dan zat ik zachtjes te huilen, omdat ook ik voor mijn gevoel niet mocht zijn wie ik was.

Doodmoe werd ik van de hele situatie. Uiteindelijk ontmoette ik vier jaar geleden een vrouw van wie ik zó ondersteboven was, dat ik wel aan mijn gevoelens móest toegeven en het hoge woord eruit kwam tegen mijn man. Hij heeft me uit liefde laten gaan. Met die vrouw is het nooit iets geworden, maar toch ben ik heel blij dat ik de stap uiteindelijk heb durven nemen. Eindelijk kan ik echt mezelf zijn en geniet ik voor tweeduizend procent van de liefde."

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Openhartig
  • Getty Images