Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Olga Commandeur onthult dat ze niet aanwezig was tijdens de laatste opnamedag van Nederland in Beweging

'Dat mijn keuze om te stoppen de juiste was, bleek wel op de laatste opnamedag die we nog zouden moeten doen', aldus de oud-atlete.

olga commandeur

Olga Commandeur kennen we natuurlijk allemaal van Nederland in Beweging. Jarenlang was de 65-jarige oud-atlete elke ochtend op de buis te zien in het populaire programma. Echter, was het vorig jaar toch echt tijd om het stokje over te dragen. In gesprek met De Telegraaf blikt ze terug op haar avontuur én haar – wel heel – bijzondere laatste opnamedag.

Corona

Want wat bleek? Olga heeft haar laatste opnamedag nooit meegemaakt omdat ze corona kreeg. Ah oh! "Dat mijn keuze om te stoppen de juiste was, bleek wel op de laatste opnamedag die we nog zouden moeten doen", zo vertelt ze. "Toen werd ik 's morgens ziek wakker: corona. Dus in feite heb ik die allerlaatste uitzending, waarin ik geen 'tot morgen' zou zeggen, nooit gemaakt." Aha!

Dit verklaart een hele hoop, aangezien er in de laatste aflevering met Olga op de buis niks werd gezegd over haar vertrek. Inmiddels heeft oud-schaatsster Barbara de Loor het stokje van Olga overgenomen.

Intensief

De reden van het vertrek van de oud-atlete had met name te maken met de zware opnamedagen. Zo werd Nederland in Beweging in maar drie weekenden opgenomen. Op zo'n dag werden er zeven tot acht afleveringen opgenomen, wat steeds zwaarder werd voor Olga. "Daar werk je toch eigenlijk, met name die laatste maanden voor de opnames, helemaal naartoe. Concentreren, voorbereiden, oefenen. Dus dat was best wel heel intensief", zo vertelde ze eerder.

Toekomstplannen

Maar hoe ziet het leven er anno 2024 uit voor Olga? "Ik ga samen met Frank (haar partner, red.) nog meer genieten van het leven. Reizen, golven en genieten van de kinderen en de kleinkinderen, en van m'n man natuurlijk. Daar ga ik leuke dingen mee doen", onthulde ze vorig jaar nog aan RTL Boulevard. Laten we dan ook maar hopen dat ze deze plannen au moment aan het waarmaken is!

Personality
  • Story, RTL
  • NL Beeld