Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schrijver Marion Bloem over mantelzorgen voor haar man

Onlangs las je nog op Nouveau over de relatiegeheimen van Marion Bloem (69) en haar man, arts en auteur Ivan Wolffers (74), met wie ze 51 jaar samen is. Daarin spraken ze openhartig over zijn behandeling tegen prostaatkanker ("Doel is: blijven leven").   Er blijken inmiddels complicaties te zijn ...

Schrijver Marion Bloem over mantelzorgen voor haar man

Onlangs las je nog op Nouveau over de relatiegeheimen van Marion Bloem (69) en haar man, arts en auteur Ivan Wolffers (74), met wie ze 51 jaar samen is. Daarin spraken ze openhartig over zijn behandeling tegen prostaatkanker ("Doel is: blijven leven").  

Er blijken inmiddels complicaties te zijn opgetreden. Een vleesetende bacterie hield hevig huis in de rechterhand van de schrijver. Een traumachirurg had vier operaties nodig om ervoor te zorgen dat Wolffers, die al twintig jaar kampt met prostaatkanker, zijn zwaar gehavende onderarm kon behouden.

"Het ging daarvoor zo goed met Ivan, we maakten wandelingen tot wel twintig kilometer door de bossen," zegt Marion in Mezza, het weekendmagazine van het AD. "Nu moet ik hem na twee kilometer ophalen met de auto, dan kan hij niet meer. We zaten in een rollercoaster. Hij moet nog vaak naar het ziekenhuis. Straks voor een bloedtransfusie. Een bizarre situatie. En steeds maar die aanhoudende onzekerheid: is het nu echt afgelopen? We hebben een enorm heavy tijd achter de rug."

Interviews
  • Elmar Krop @ Sticky Stuff