Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rob de Nijs: ‘Ik zag Jet in het publiek en wilde zó graag contact met haar’

Wat is nou dat ene bepalende moment waarop je weet: met jou wil ik mijn leven delen? En wat is na jaren van samenzijn de kracht van een relatie? We vroegen het zanger Rob de Nijs en zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter, die pijn en twijfel moesten trotseren om samen gelukkig te worden. Rob - De lie...

Rob de Nijs: ‘Ik zag Jet in het publiek en wilde zó graag contact met haar’

Wat is nou dat ene bepalende moment waarop je weet: met jou wil ik mijn leven delen? En wat is na jaren van samenzijn de kracht van een relatie? We vroegen het zanger Rob de Nijs en zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter, die pijn en twijfel moesten trotseren om samen gelukkig te worden.

Rob - De liefde voor Henriëtte “Ik zag Henriëtte voor het eerst vanaf het podium tijdens een optreden in Tiel, nu alweer 24 jaar geleden. Erg mooi vond ik haar, en daar kwam dan nog de geheimzinnigheid van het onbekende bij. Ik wilde zo graag met haar in contact komen, dat ik een van mijn medewerkers vroeg haar nummer te achterhalen, iets wat ik echt nooit deed. Ons eerste telefoongesprekje duurde maar kort, maar ik had wel het idee: nu heb ik een lijntje. Toen ik haar weer sprak tijdens de nazit van een ander optreden in het land – vraag me niet waar, want ik had er meer dan tweehonderd per jaar in die tijd – heb ik haar thuis uitgenodigd voor de lunch. Dat voelde zo goed dat ik niet lang daarna vroeg ik of ze zin had om mee te gaan naar een paar optredens in België. Daar hebben we voor het eerst wat gevreeën en een paar weken later kregen we echt een verhouding."

'Toen ik hem op het podium zag, dacht ik: met jou ga ik trouwen. Idioot natuurlijk, dus ik probeerde die gedachte ter plekke te wissen'

Henriëtte - De liefde voor Rob “Ja, hoe kwam ik terecht bij dat optreden in Tiel... Niet lang ervoor zat ik in een grand café in Arnhem, sloeg de krant open en zag een aankondiging. Ik had niets met Rob, kende zijn liedjes hoogstens van vroeger, maar toch wist ik: daar moet ik heen. En toen ik hem op het podium zag, dacht ik: met jou ga ik trouwen. Idioot natuurlijk, dus ik probeerde die gedachte ter plekke te wissen. Al kocht ik na afloop nog wel een cd, en zodra onze ogen elkaar ontmoetten, bekroop me opnieuw dat rare gevoel, alsof we elkaar allang kenden."

Lees ook: Carel Kraayenhof en zijn Thirza over de liefde: ‘Ik wist meteen: dit is mijn man, klaar’

Interview: Monique van de Sande Fotografie: Astrid Zuidema

Lees het volledige openhartige interview in de nieuwe Nouveau.