Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Psychiater Bram Bakker: 'Ik ben weer verliefd als een jongen'

Cisca Dresselhuys sprak Bram over zijn moeder, zijn missie en zijn kantelpunten. ‘Ik verwar liefdespartners met m’n moeder, dat loopt dus fout af.’ Maar die ene Grote Liefde gaat er echt nog weleens komen, denkt psychiater Bram Bakker. Op zijn 58e is hij in elk geval smoorverliefd. Lekker lang le...

Psychiater Bram Bakker: 'Ik ben weer verliefd als een jongen'

Cisca Dresselhuys sprak Bram over zijn moeder, zijn missie en zijn kantelpunten.

‘Ik verwar liefdespartners met m’n moeder, dat loopt dus fout af.’ Maar die ene Grote Liefde gaat er echt nog weleens komen, denkt psychiater Bram Bakker. Op zijn 58e is hij in elk geval smoorverliefd. Lekker lang lezen, dit interview met deze boeiende man.

Eind vorig jaar schreef zijn moeder, Greetje Nieuwenhuis (81), hem een brief, waarin zij al het contact opzegde en hem verbood terug te schrijven. Ook met zijn vader heeft Bakker sindsdien geen contact. Die koos de kant van zijn vrouw.

‘In een kranteninterview heb ik iets gezegd over een paar pijnlijke kwesties uit mijn jeugd. Dat m’n moeder me geslagen heeft en dat ik op m’n veertiende seksueel misbruikt ben door een oudere vrouw. Van dat misbruik wisten ze niets, van die klappen natuurlijk wél.