Nicoline Wisse Smit: 'Een spel voor meer verbinding'

Nicoline Wisse Smit: 'Een spel voor meer verbinding'

Omdat trouwen over meer gaat dan koetsjes en een droomjurk.

Nicoline Wisse Smit (50), zelfstandig communicatieadviseur en bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand, hier prachtig gefotografeerd door Marjolein van Panhuys, gaat multitaskend door het leven.

Het ene moment staat ze als communicatieadviseur op de werkvloer bij een onderneming of overheidsinstantie, het volgende moment voltrekt ze zo persoonlijk mogelijk een huwelijk.

Ze bestudeert al tien jaar de liefde en publiceert minnebrieven, maar stuurt met net zoveel gemak de verbouwing aan van het Amsterdamse grachtenpand dat ze deelt met investeerder Robert Jan Galema. Hij was het ook, die haar inspireerde tot nóg een activiteit: het maken van Het Trouwspel, met als ondertitel Wat is daarop jouw antwoord?

Nicoline Wisse Smit: 'Een spel voor meer verbinding'

Een veertig vragen en dilemma’s tellende vondst, die inmiddels ook wordt vertaald voor de Amerikaanse markt. ‘Je hoeft niet in het huwelijksbootje te stappen om het te spelen,’ legt Nicoline uit. ‘Je kunt het er ook bij pakken voor het vernieuwen van je trouwbeloftes of voor een verdiepend gesprek met je partner."

Meer lezen? Het hele verhaal van Nicoline, over trouwen, relaties en geheimen lees je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkel ligt. Je kunt het nummer ook online bestellen op Magazine.nl, dan wordt het tijdelijk zonder bezorgkosten naar je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in