Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het keerpunt van Monic Hendrickx: 'Het gemis overvalt je met vlagen'

Drie krachtige en bewonderde vrouwen vertellen in Nouveau hoe een aangrijpende gebeurtenis hun leven veranderde. En wat leerden Monic Hendrickx, Nicolette van Dam en Isa Hoes ervan? Actrice Monic Hendrickx (51) verloor heel jong haar vader ‘Toen mijn vader na een ziekbed van vijf jaar aan kanker ...

Het keerpunt van Monic Hendrickx: 'Het gemis overvalt je met vlagen'

Drie krachtige en bewonderde vrouwen vertellen in Nouveau hoe een aangrijpende gebeurtenis hun leven veranderde. En wat leerden Monic Hendrickx, Nicolette van Dam en Isa Hoes ervan?

Actrice Monic Hendrickx (51) verloor heel jong haar vader

‘Toen mijn vader na een ziekbed van vijf jaar aan kanker stierf, was hij negenenveertig en ik dertien. In het begin ontkende ik zijn overlijden het liefst. Als puber wil je normaal zijn en met een dode vader was je dat niet.

‘Natuurlijk valt de dood niet te ontkennen. Het gemis is er en overvalt je bij vlagen. Mijn zus, broertje en ik zeiden vaak tegen elkaar: “Scheiden is erger, want dan is er ruzie.” Misschien klopt dat niet, maar het is wel waar je je aan vasthoudt.

Toen ik zelf een kind kreeg, begreep ik mijn moeder pas

Toen ik zelf een kind kreeg, begreep ik pas goed hoe moeilijk mijn moeder het heeft gehad toen wij tot laat uitgingen of begonnen met autorijden. Net als zij probeer ik niet als een angsthaas in het leven te staan.

Maar dat mijn dochter van zestien straks tien dagen naar Portugal gaat met een vriendin, vind ik toch best spannend.

Ik ben zijn leeftijd voorbij

Hoe jong mijn vader was toen hij stierf, ging ik ook pas later beseffen. Inmiddels ben ik zelf die leeftijd alweer voorbij. Af en toe piep en kraak ik een beetje, maar dat is alles. Het lot heeft me tot nu toe niet echt op de proef gesteld.

Elke jeugd kent zijn uitdagingen, dus ik wil de heftigheid van de mijne niet overdrijven. Alleen ben ik wel al vroeg gaan inzien dat het leven niet vanzelfsprekend is.

Ik denk nog vaak aan mijn vader, ook als ritueel. Daar haal ik kracht uit. Dan wil ik zo spelen dat hij het ziet, dwars door de kosmos heen.’

Monic vertelt in de nieuwe Nouveau nog meer over haar jeugd. Nicolette van Dam en Isa Hoes vertellen in dit bijzondere drieluik ook over het keerpunt in hún leven.

Nu in de winkel!

Beeld Monic: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in