Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cisca Dresselhuys spreekt Arno Kantelberg

'Mijn moeder had graag gezien dat ik homo was.' Journalist, maatpakkenkenner en 'Stijlpastoor des Vaderlands' Arno Kantelberg (53) is nog altijd bezig zijn moeder trots te maken: 'De ambitie van elke gezonde jongen.' In de nieuwe Nouveau hoort Cisca Dresselhuys hem uit over zijn leven en de Kante...

Cisca Dresselhuys spreekt Arno Kantelberg

'Mijn moeder had graag gezien dat ik homo was.'

Journalist, maatpakkenkenner en 'Stijlpastoor des Vaderlands' Arno Kantelberg (53) is nog altijd bezig zijn moeder trots te maken: 'De ambitie van elke gezonde jongen.' In de nieuwe Nouveau hoort Cisca Dresselhuys hem uit over zijn leven en de Kantelbergse kantelpunten daarin.

Kantelberg over zijn moeder: "Toen we tv kregen, keek ze graag naar Jos Brink, haar ideale schoonzoon. Ze had heel graag gezien dat ik homo was. Ik herinner me dat ze, terwijl ze stond af te wassen, zei: ‘Als het zo is, dan kun je dat gewoon tegen me zeggen.’

'Ze doelde op een onthulling over mijn seksuele geaardheid'

Na een paar seconden viel het kwartje: ze doelde op een onthulling over mijn seksuele geaardheid. Dat ze dat idee had, kwam waarschijnlijk doordat ik nooit vriendinnetjes mee naar huis nam en al jong bezig was met kleer­tjes en m’n haar. Ik heb het altijd leuk gevonden een beetje vernis aan te brengen op m’n uiterlijk."

'Om m’n herinneringen te stimuleren ga ik maar eens zo’n flesje Anaïs Anaïs voor mezelf kopen'

"Toen ik een jaar of vijftien, zestien was, jatte ik, samen met een stel vrienden, weleens wat uit winkels: snoep voor mezelf en parfum voor m’n moeder. Ik herinner me een flesje Anaïs Anaïs, een geur die ik heel chic vond, want een vriendin uit de betere buurt gebruikte het. Mijn moeder zette het op haar kaptafeltje, maar gebruikte het nooit – veel te duur."

'Als ik bijvoorbeeld nagellak gebruik, zoals tegenwoordig meer mannen, zie ik haar voor me terwijl ze haar nagels lakt'

"Geuren werken heel sterk op het geheugen. Als ik bijvoorbeeld nagellak gebruik, zoals tegenwoordig meer mannen, zie ik haar voor me terwijl ze haar nagels lakt. Om m’n herinneringen te stimuleren ga ik maar eens zo’n flesje Anaïs Anaïs voor mezelf kopen, die chique, zoete geur uit m’n jeugd."

Verder lezen?

Het hele interview van Cisca met Arno Kantelberg vind je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkels ligt! Online bestellen kan ook, het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in