Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bijzondere liefde: Barbra Streisand en James Brolin

Barbra Streisand (76) en James Brolin (78) hebben inmiddels twee decennia een verrassend bestendige relatie. En dat terwijl zij bekendstaat als een lastpak die extreem hoge eisen stelt en hij als een eigengereide vrijbuiter die na twee huwelijken wel klaar leek met de liefde. Twee sterren op één ...

Bijzondere liefde: Barbra Streisand en James Brolin

Barbra Streisand (76) en James Brolin (78) hebben inmiddels twee decennia een verrassend bestendige relatie. En dat terwijl zij bekendstaat als een lastpak die extreem hoge eisen stelt en hij als een eigengereide vrijbuiter die na twee huwelijken wel klaar leek met de liefde. Twee sterren op één kussen, bij Barbra en James rust er blijkbaar toch zege op.

Lastig? Dat is in het geval van Barbra Streisand is dat een understatement. De kleine vrouw met de kolossale stem, op 24 april 1942 geboren in de New Yorkse wijk Brooklyn, wordt niet voor niets de Diva der Diva’s genoemd. Talloos zijn de verhalen over de exorbitante eisen die ze stelt.

Zo verlangde ze ooit tijdens een bezoek aan het Ierse luxehotel Castletown House honderdtwintig perzikkleurige handdoeken die pasten bij haar huid, wc-papier in dezelfde tint, rozenblaadjes in de toiletpot en voor de zitkamer van haar suite tien nauwkeurig omschreven staande lampen.

En o ja, de leden van het beveiligingsteam moesten gekleed gaan in nette donkere truien en voorzien zijn van metaaldetectors.

Hoge eisen

Toegegeven, aan zichzelf stelt Streisand ook hoge eisen. Zonder perfectionisme word je immers geen wereldster. Bovendien kent ze haar makke.

Een paar jaar geleden vertrouwde ze Oprah Winfrey toe zichzelf ook ‘een beetje extreem’ te vinden, nadat ze had bedongen dat haar microfoon in precies dezelfde tint gebroken wit zou worden gespoten als haar grote wollen trui en niet te vergeten haar schoothondje Samantha, dat haar in de studio gezelschap hield.