Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alain Delon is zijn streken nog niet kwijt!

En stelt meteen zijn nieuwe liefde voor. Alain Delon. Alleen al de naam volstond jarenlang om zwijmelblikken op te wekken. Hij was de absolute god van de Franse film. Met name in de jaren zestig domineerde hij Cannes en veroverde hij de harten van ontelbare vrouwen onder wie Romy Schneider. Nu is...

Alain Delon is zijn streken nog niet kwijt!

En stelt meteen zijn nieuwe liefde voor.

Alain Delon. Alleen al de naam volstond jarenlang om zwijmelblikken op te wekken. Hij was de absolute god van de Franse film.

Met name in de jaren zestig domineerde hij Cannes en veroverde hij de harten van ontelbare vrouwen onder wie Romy Schneider.

Nu is hij 85 en herstellende van een zware hersenbloeding. Hij is echter nog niet klaar met het leven en ook niet met de liefde.

Mysterieuze nieuwe liefde

Alain Delon heeft nog een laatste wens op zijn oude dag, zo meldt hij in een recent interview. Hij wil nog een keer een film draaien. Die wens, de liefde voor zijn hond en een mysterieuze nieuwe liefde, houden hem op de been.

In een interview voor TV5 Monde is ze even in beeld, de duidelijk veel jongere Japanse vrouw die hem verzorgde en steunde na zijn hersenbloeding in 2019. Ze slaat haar armen om Alains middel. Haar naam: Hiromi.  

In het interview vertelt de filmster hoe hij een onvergetelijke film wil maken. Hij praat ook over de hersenbloeding die hem anderhalf jaar geleden op het randje van de dood bracht. En over de vrouwen in zijn leven.

Tellen is niet Delons sterkste kant...

Hij zegt: ‘Ik heb vijf vrouwen gehad, ze zijn allemaal gestorven.’ Tellen lijkt daarmee niet  Delons sterkste kant, want je zou toch denken dat vijf een redelijk understatement is.

Rosalie en Alain in 1995

En allemaal gestorven? Nederlandse Rosalie van Breemen, met wie hij twaalf jaar samen was, is springlevend. Uit hun relatie werden dochter Anouschka en zoon Alain geboren, maar ze komt in het interview niet ter sprake.

De enige mevrouw Delon

Delon beminde zoals gezegd ontelbare vrouwen, wellicht is hij gewoon gestopt met tellen. Bekende vrouwen met wie hij relaties had zijn onder anderen de legendarisch Sissi-ster Romy Schneider.

Zij waren het droompaar van hun dagen, maar Alain liet haar vlak voor hun geplande huwelijk zitten.

De acteur verwekte een zoon (Christian) bij de Duitse zangeres Nico, had een affaire met zangeres Dalida en trouwde met de mooie Nathalie Barthélémy, hier met hun zoontje Anthony. ‘Zij was de enige mevrouw Delon,’ zegt hij met nadruk. Als om aan te geven hoe belangrijk ze voor hem was.

Anthony en Alain in 2009

Hij praat verder met duidelijke bewondering over Anthony die werkt aan een documentaire over zijn moeder, die begin dit jaar overleed.

Mireille Drac en Alain Delon in 1980

Nu noemt de 85-jarige acteur Nathalie de liefde van zijn leven, maar hij verliet haar na enkele jaren voor actrice Mireille Darc, die in 2017 overleed. Journaliste Vera Baudey was drie jaar zijn levensgezel tot haar dood in 2019, het jaar waarin Alain Delon werd getroffen door een hersenbloeding. En het jaar waarin Hiromi als uit het niets, ten tonele verscheen.

Delon wil zoals gezegd nog een onvergetelijke film maken, maar waarschijnlijk heeft hij die met klassiekers als Il Gattopardo, Le Samouraï, La Piscine, Borsalino en Un Flic allang gemaakt.

Van valse bescheidenheid heeft de puissant rijke acteur nog altijd geen last. Op de vraag of hij bij de huidige en de nieuwe generatie acteurs mannen ziet van zijn statuur, kijkt hij of hij het in Keulen hoort donderen. Brad Pitt, Matt Damon? 'Ze hebben goeie koppen, maar verder zeggen ze me niet veel.’

Delon heeft duidelijk niets van zijn beruchte felheid verloren

Bij een foto van Omar Sy haalt hij zijn schouders op alsof hij zeggen wil: ‘Wie is dat?’ Alleen Vincent Cassel vindt hij wel wat. Jeff Bezos en zijn space-programma krijgen een vette middelvinger van Delon die duidelijk niets van zijn beruchte felheid heeft verloren.

‘Eigenlijk voel ik me nog altijd een jonge man van twintig, in mijn hart en in mijn hoofd. Maar helaas komt er een moment waarop je lichaam niet meer past bij die jongen van weleer.’

Het wekt weemoed op naar die prachtige man van toen, met iets meer realiteitszin.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in