Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Debbie de Jong openhartig over kinderen: 'Dat zij niet meer hier wonen, vind ik zeker een gemis'

Hoewel Debbie nog altijd in Spanje woont, zijn haar kinderen terugverhuisd naar Nederland.

debbie de jong

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het vorige seizoen van B&B Vol Liefde begon. We waren allemaal in de ban van de liefdesavonturen van de bed en breakfast-eigenaren en zaten massaal elke avond voor de buis. Debbie de Jong (65) uit Spanje was vanaf het eerste moment één van de publiekslievelingen. Hoewel ze op haar plek zit in Spanje, moet de B&B-eigenaresse ook dealen met het gemis van haar kinderen.

Kinderen

Debbie woont al heel wat jaren in Spanje. In 2007 vertrok ze met haar toenmalige man Alfred van den Heuvel, naar het zonnige land. Die relatie hield geen stand, want we hebben Debbie natuurlijk allemaal als een blok zien vallen voor Paul in B&B Vol Liefde. Ze is nog altijd gelukkig met Paul, maar toch heeft Debbie het moeilijk met één ding. Haar kinderen wonen namelijk niet meer in Spanje, en dat vindt Debbie behoorlijk lastig.

Haar kinderen, Roos en Sam zijn een paar jaar geleden beiden weer terug verhuisd naar Amsterdam om daar te gaan werken. Debbie vindt het logisch dat haar kids hier voor gekozen hebben, maar stiekem had ze gehoopt dat ze in Spanje bleven. "Ik heb altijd gehoopt dat dat er niet van zou komen, maar tegelijkertijd vind ik het leuk voor ze", vertelt ze in een interview met De Telegraaf.

Gemis

De verhuizing naar Spanje destijds was immers niet niks voor haar kids. "Mijn kinderen waren zes en negen toen we met het gezin naar Spanje verhuisden en ik heb me eigenlijk altijd schuldig gevoeld dat ik ze toen uit Amsterdam heb weggehaald, want daar hadden ze een fantastische jeugd. Dus het doet mijn moederhart goed dat ze, wat ze in hun jeugd hier tekort zijn gekomen, nu alsnog in Amsterdam in vol ornaat meemaken en daarvan genieten."

Debbie's moeder woont nog altijd in Amsterdam en is dan ook maar wat blij dat ze haar kleinkinderen weer wat vaker kan zien. "Mijn moeder, de oma van de kinderen, vindt het ook verrukkelijk dat ze weer in Nederland zijn. Dus ik vind het ongezellig, maar mijn eigen verdriet daarover doet er niet toe. Sam en Roos zijn daar nu op hun plek en dat is het belangrijkste. En wie weet komen ze ooit wel weer terug. Alles is oké, als ze maar gelukkig zijn", aldus Debbie.

Personality
  • Veronica Superguide, Telegraaf
  • NL Beeld