Zó pakt lifestylecoach Ashkaine Hora Adema de overgang aan

Zó pakt lifestylecoach Ashkaine Hora Adema de overgang aan

'Dit is de fase dat je je leven moet aanpakken.'

Haar toewijding aan een fit lijf zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar het dwingt wel respect af. Lifestylecoach, therapeut, consultant en 'spiritueel gangster' Ashkaine Hora Adema (57) gaat de overgang te lijf door intensief in haar gezondheid te investeren.

'Op een gegeven moment huilde ik overal om en het lukte me maar niet die ene kilo te veel kwijt te raken,' zegt ze in PZC. Haar gynaecoloog sloeg haar witte jas open en zei: 'Vetrolletjes zijn heel gezond op onze leeftijd.' Dat nooit, dacht Hora Adema.

Op Instagram showt haar gestroomlijnde lichaam, met dank aan veel execise. 'Iedereen wil weten hoe ik het volhoud elke dag anderhalf uur te sporten. Heel simpel, ik kijk geen Netflix. We vinden het blijkbaar normaal avond aan avond series te kijken, maar ik besteed die tijd aan mijn gezondheid.'

Het gaat niet vanzelf. Ze eet veel eiwitten, een kilo groenten per dag, geen granen, geen suiker, geen melkproducten. In haar praktijk ziet ze vrouwen die al acht jaar geen seks hebben, een bloedhekel hebben aan hun eigen lichaam, opzien tegen het moment dat de kinderen uit huis gaan, niet kunnen scheiden omdat ze economisch van hun man afhankelijk zijn. 'Dit is de fase dat je je leven moet aanpakken,' zegt ze.

Openingsfoto (c) Ashkaine Hora Adema

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in