Yvonne Coldewijer & de Gecremeerde Kroket: The Saga Continues!

Door Ella Vermeulen
Yvonne Coldewijer

Het gaat niet meer om per se om Rachel Hazes, maar om de vrijheid van meningsuiting.

Yvonne Coldeweijer gaat toch in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak die Rachel Hazes tegen haar heeft aangespannen. Dat maakte de juicevlogger maandag bekend in een video op haar YouTube-account, waarin ze liet weten dat het puur om het gebruik van de woorden "gecremeerde kroket" gaat.

Waar eindigt dit?

"Ik heb de uitspraak naast me neergelegd", zei Coldeweijer in de video. "Maar ik ben vervolgens door allerlei zeer intelligente mensen benaderd, onder wie advocaten en creatieve mensen zoals schrijvers, columnisten en cabaretiers. Die vinden allemaal dat het te ver gaat."

"Dit heeft helemaal niks met Rachel Hazes te maken. Dit heeft te maken met de vrijheid van meningsuiting. Het gaat puur en alleen om de uitspraak dat ik die twee ontzettend gezellige woorden niet meer mag zeggen."

Omslag

Hazes won eerder de rechtszaak die ze aanspande tegen Coldeweijer. Hierop moest de 36-jarige juicevlogger een kwetsend filmpje over Hazes' privéleven weghalen, anders zou ze een boete krijgen. Ook moest Coldeweijer haar excuses aanbieden op Instagram en mag ze Hazes niet meer beledigen. Ze noemde haar onder meer narcistisch, knettergek en toxisch.

Zaterdag liet Coldeweijer nog weten dat zij niet in hoger beroep gaat. "Ik heb besloten niet in hoger beroep te gaan, omdat ik er geen zin in heb en verder ook geen vertrouwen heb in het rechtssysteem", schreef zij toen op Instagram.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in