Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Yogajuf (101): 'Leeftijd is maar een getal'

Als we later groot zijn, willen we Tao worden. Tao Porchon Lynch (1918) is vermoedelijk de meest flexibele, vrolijkste en fitste 100+ er ter wereld. Ze ontdekte yoga op haar achtste, toen ze met haar ouders in India woonde en geeft nog elke week les in New York. (c) Robert Sturman / Tao Porchon L...

Yogajuf (101): 'Leeftijd is maar een getal'

Als we later groot zijn, willen we Tao worden.

Tao Porchon Lynch (1918) is vermoedelijk de meest flexibele, vrolijkste en fitste 100+ er ter wereld. Ze ontdekte yoga op haar achtste, toen ze met haar ouders in India woonde en geeft nog elke week les in New York.

(c) Robert Sturman / Tao Porchon Lynch  

In de yogascène staat ze bekend als de verpersoonlijking van 'Ageless Body, Timeless Mind'. Vrij te vertalen als 'Leeftijd doet er niet toe, zolang je maar fysiek en mentaal in beweging blijft'. Zoals ze zelf zegt: "Leeftijd is maar een getal." Over haar leeftijd is dan ook verwarring: People meldde dat ze 99 is, zelf zegt ze toch echt op 13 augustus 1918 te zijn geboren. 

Wat is Tao's geheim? "Ik vreet me niet op, maar kan makkelijk loslaten," zegt ze. "Als je ergens weinig tot geen invloed op kunt hebben: inademen, uitademen, loslaten."

Verder is ze nieuwsgierig, activistisch en vegetarisch. Maar ze houdt ook van een wijntje, heeft een zwak voor hoge hakken ("Ik ga er zelfs op hiken in mijn vrije tijd") en mag ze naast yoga ook nog graag wat aan ballroom dancing doen. Namasté, Tao!

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in