Vrouw van zieke Bruce Willis vraagt paparazzi niet meer naar hem te schreeuwen

Emma Heming Bruce Willis

Yippikiyee? Yippikinee.

De familie van Bruce Willis (67) zorgt goed voor de voormalig actieheld die door dementie steeds minder zichzelf is. Hij verschijnt nog maar zelden in het openbaar en als het toch eens voorkomt, is dat meteen nieuws.  

Bruce Willis
© Brunopress

Zijn vrouw Emma Heming vraagt of paparazzi haar man niet langer willen lastigvallen en roept fotografen op de acteur niet meer te benaderen. Ze hoopt dat haar man, bij wie onlangs frontotemporale dementie werd vastgesteld, de rust krijgt die hij verdient.

"Deze is voor de fotografen en de cameramensen die proberen exclusieve beelden van mijn echtgenoot te maken als hij buiten is: houd afstand", schrijft ze. "Ik weet dat het jullie werk is, maar misschien moeten jullie gewoon even afstand houden."

"Roep alsjeblieft niet meer naar mijn echtgenoot om hem te vragen hoe het gaat. Geen 'woohoo' of 'yippee ki yay' meer, gewoon niet meer doen. Geef hem ruimte. Gun het ons om hem veilig van A naar B te krijgen."

Bruce Willis
© Getty Images

Een jaar geleden maakten de Die Hard-acteur en zijn gezin bekend dat de acteur lijdt aan afasie, een ziekte die zijn vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen aantast. Inmiddels kampt Bruce zoals gezegd met een vorm van dementie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in