Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Viola Davis: 'Die nepneus ging er bijna niet meer af'

Viola Davis (58) moest flink in de make-up voor haar rol in de Hunger Games prequel. Eén probleempje: 'Die nepneus ging er bijna niet meer af.'

Viola Davis

Viola Davis (58) speelt in de nieuwe Hunger Games (The Ballad of Songbirds and Snakes) film Dr. Volumnia Gaul.

Het personage heeft nogal wat littekens overgehouden aan haar experimenten in het laboratorium, zodat Viola op draaidagen vier uur bij de make-up artist zat om haar er eng uit te laten zien.

Davis vond het geweldig. "Ik vind het geweldig als mensen me zien als moederlijk, warm en gezellig, maar er zijn ook momenten dat ik ze doodsbang wil maken," zei ze in de talkshow van Jimmy Fallon.

De protheses verwijderen was echter óók een dingetje: "Het duurde zeker 45 minuten. Het lastigste was de neus los te krijgen. Het was zo moeilijk dat de make-up artists zich letterlijk schrap moesten zetten om eraan te trekken. Het was net een anaal onderzoek, er werd heel wat opgerekt – je hebt geen idee, er bleef maar plastic uitkomen. We waren allemaal hysterisch."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images