Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Victoria Koblenko heeft spijt van 'zelfcensuur' na bevalling

'Nu mis ik dierbare herinneringen met mijn kleine', aldus Victoria op Instagram.

Victoria Koblenko

Het is wellicht iets dat meerdere vrouwen herkennen: schaamte voor je lichaam na een bevalling. Actrice, presentatrice en columnist Victoria Koblenko deed onlangs uit de doeken dat ook zij er jaren geleden last van heeft gehad. Iets waar ze nu de gevolgen nog steeds van ondervindt.

Schaamte

Victoria Koblenko laat op Instagram weten spijt te hebben van 'zelfcensuur' vlak na de bevalling van haar zoontje Kiy. Ze vond zichzelf niet fotowaardig, waardoor ze nu naar eigen zeggen dierbare herinneringen mist.

Dat schrijft ze maandag in een bericht op haar Instagram Stories. Victoria bezocht een bijeenkomst waar schrijfster Nina Pierson sprak over waarom moeders zoveel minder vaak op foto's staan dan vaders en daar moest ook zíj met de billen bloot.

"Ik moest eerlijk bekennen dat ik mij lange tijd na de bevalling niet fotowaardig vond'', schrijft Victoria in haar Instagram Stories. "En nu mis ik dierbare herinneringen met mijn kleine door stomme zelfcensuur, terwijl mijn vent talloze foto's heeft met onze baby."

Openhartig

Het is niet de eerste keer dat Victoria zich kwetsbaar opstelt op haar socials over de perikelen van het vrouwenlichaam. Zo vertelde ze begin vorig jaar openhartig dat ze vervroegd in de overgang zat.

"Het afgelopen jaar was een culminatie van vele factoren", aldus Victoria op Instagram. "Nadat ik heel lang in de ontkenning zat van m’n te vroege overgang kon ik de symptomen niet meer ontkennen het afgelopen jaar.

Wat ze eerst lange tijd aan long covid klachten toeschreef, bleken uiteindelijk overgangsklachten te zijn. ''Vergeetachtig, moodswings, neerslachtig, hormonale schommelingen, onrustig slapen. Drie coolpacks onder m’n kussen waren slechts genoeg voor een halve nacht om de opvliegers op te vangen.''

Celebs
  • Instagram @vkoblenko, RTL Boulevard
  • NL Beeld