Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Victoria Beckham: 'Onze tijd in Madrid was vreselijk, een absoluut circus'

Victoria Beckham houdt zich niet in over de zwarte periode die David en zij doormaakten in Spanje: 'Onze tijd in Madrid was vreselijk, een absoluut circus.'

David Beckham and Victoria Beckham 2023

De documentaire over David Beckham is wel iets meer dan het gemiddelde egodocument van een celeb, zeker als het aankomt op eerlijke ontboezemingen. Zo komt ook de periode in Madrid aan bod, waarin David in 2003 een affaire zou hebben gehad met de Nederlands-Spaanse Rebecca Loos, destijds zijn persoonlijk assistent.

WireImage

Het was een nare tijd voor het gezin. Victoria zat vast in Engeland omdat ze hun oudste twee kinderen niet midden in een schooljaar wilden verhuizen, David werd van het ene moment op het andere verkocht van Manchester United aan Madrid. Hij sprak geen Spaans en was eenzaam en ontheemd, na jaren eerst zijn ouderlijke gezin en daarna zijn eigen gezin als basis te hebben gehad.

Bongarts/Getty Images

"Toen ik voor het eerst naar Spanje verhuisde, was dat moeilijk omdat ik mijn hele carrière deel had uitgemaakt van een club en een familie, van mijn vijftiende tot mijn 27ste," vertelt de voormalig Engels international, met wie het ook in het nationale team niet heel lekker ging.

"Ik word van de ene op de andere dag verkocht, het volgende moment ben ik in een stad, ik spreek de taal niet. En nog belangrijker, ik had mijn familie niet. Elke keer dat we wakker werden, voelden we dat er iets anders was. We hadden toen allebei het gevoel dat we elkaar niet aan het verliezen waren, maar dat we aan het verdrinken waren."

Getty Images

"Tot Madrid was het altijd wij tegen de wereld," zegt Victoria in de documentaire, vechtend tegen haar tranen. "We waren samen, we waren verbonden en hadden elkaar. Maar toen we in Spanje waren, voelde het niet meer alsof we elkaar hadden. En dat is triest. Ik heb niet de woorden om te vertellen hoe zwaar dat was en hoe het me heeft beïnvloed."

Getty Images

David zegt: "Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we er doorheen zijn gekomen. Victoria is alles voor me, om haar pijn te zien was ongelooflijk moeilijk, maar we zijn vechters en op dat moment moesten we vechten voor elkaar, we moesten vechten voor ons gezin. Er waren dagen dat ik wakker werd en dacht: 'Hoe ga ik naar mijn werk? Hoe loop ik het trainingsveld op? Hoe kan ik eruitzien alsof er niets aan de hand is?' Ik voelde me elke dag als ik mijn ogen opende lichamelijk ziek."

Getty Images

Uiteindelijk voegde Victoria (hier rechts met Romeo, links staat Rebecca) zich met hun zoontjes bij hem in Madrid waar ze zoon Cruz kregen, maar er lag verder geen zegen op het verblijf. "Had ik een hekel aan David? Als ik heel eerlijk ben wel. Het was waarschijnlijk, als ik eerlijk ben, het meest ongelukkige dat ik ooit in mijn leven ben geweest.” Ze beschrijft hun tijd in Madrid als een 'nachtmerrie' en 'een absoluut circus'.

Getty Images

Het ging beter toen LA Galaxy zich meldde en David in Amerika ging spelen. "Ik was zo opgelucht dat ik wegging uit de lastige situatie in Spanje," zegt Victoria. "LA was een plek waar alles zoveel makkelijker was. Makkelijker om een huis te vinden, makkelijker om een school te vinden, je hebt geen taalbarrière. Dus voor mij kwamen al mijn dromen uit. Eindelijk leken we gesetteld."

Getty Images

Dat het leven van een voetbalvrouw niet makkelijk is, blijkt wel uit het feit dat David tijdelijk voor AC Milan moest gaan spelen, omdat de bondscoach van het Britse nationale team dat eiste.

Victoria: "Wat bedoel je, je wilt naar Milaan? We zijn net verhuisd van de ene kant van de wereld voor jou. Ik heb ervoor getekend dat we als gezin in LA zouden zijn. Ik had niet verwacht dat ik in LA zou verschijnen en dat alles perfect zou zijn en dat hij dan zou zeggen: 'Oh raad eens, verrassing! Ik ga weer weg'. Ik respecteerde zijn carrière, dat heb ik altijd gedaan, maar niet weer. Ik was echt overstuur."

Ze overleefden ook deze toestand en zijn inmiddels 25 jaar getrouwd, nog een dochter rijker en nog altijd gelukkig.

En bovendien heel erg grappig. Je vindt de docu op Netflix!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Samir Hussein/WireImage