Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verdrietig nieuws voor Cilly Dartell: 'Ik weet dat ik doodga'

Verdrietig nieuws voor Cilly Dartell. De longkanker is uitgezaaid en ze wordt niet meer behandeld: 'Ik weet dat ik doodga.'

Cilly Dartel

De longkanker van Cilly Dartell is uitgezaaid naar haar buikvlies en haar rechternier. De 66-jarige oud-presentatrice heeft dat woensdag aan het ANP bevestigd. De artsen hebben haar verteld dat zij niets meer voor haar kunnen betekenen.

Longkanker

Dartell weet al sinds 2019 dat zij longkanker heeft. Zij volgde een traject van chemokuren en immuuntherapieën. Deze leken aan te slaan, vertelt Dartell aan Story: "Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik nét een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt."

Uitbehandeld...

Maar de kuren slaan nu niet meer aan. "Ik weet dat ik doodga. Alleen kunnen ze niet zeggen hoe lang ik nog heb. Dat kan een maand zijn, of misschien wel twee maanden," aldus Dartell. De oud-presentatrice van Hart van Nederland en Shownieuws heeft naar eigen zeggen één keer haar verhaal gedaan. Verder doet zij voorlopig geen mededelingen meer over haar gezondheid.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress/Patrick van Emst