Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vedette Gerrie van der Klei (78): 'Mijn leven staat in dienst van dit vak'

De komende maanden toert theatervedette Gerrie van der Klei (78) door het land met Murder on the Orient Express: 'Mijn leven staat in dienst van dit vak.'

 Gerrie van der Klei

Tot april 2024 is Murder on the Orient Express te zien in de Nederlandse theaters, een heerlijke whodunnit van Agatha Christie.

Het verhaal is vermoedelijk wel bekend: Rond middernacht komt een trein midden in een sneeuwstorm tot stilstand. De volgende ochtend blijkt er een passagier dood. Gelukkig is detective Hercule Poirot aan boord van de Orient Express. Hij ondervraagt alle passagiers, maar iedereen lijkt een alibi te hebben. Wie spreekt er de waarheid en wie liegt? Weet Poirot de moordenaar te ontmaskeren? 

Gerrie van der Klei

Aan boord onder andere Gerrie van der Klei (78), de grande dame van het Nederlandse theater, die de Russische prinses Dragomiroff speelt. Ze ziet niet op tegen het land doorreizen om het stuk op te voeren, iets waar veel artiesten graag over klagen.

"Ik vind het reizen eigenlijk heel gezellig," zegt ze in de Telegraaf. "Je zit in de bus met allemaal leuke mensen. Je hebt een muziekje bij je, een boek om te lezen, je kan naar buiten kijken. En het is elke keer een feest om een stuk in een nieuw theater te spelen. Elk publiek is anders, reageert anders. Het wordt voor mij geen enkele avond routine."

Nog volop aan de slag

Veel leeftijdgenoten zijn op haar leeftijd vooral bezig met kinderen en kleinkinderen. "Maar ik heb die behoefte om kinderen te krijgen nooit gevoeld," aldus Van der Klei. "Mijn leven heeft altijd in dienst van dit vak gestaan; ik vond dat die twee zaken niet te combineren waren."

Ze is blij dat ze nog vief is: "Je hebt niet helemaal in de hand wat je lichaam op een gegeven moment nog toestaat of niet. Er zijn ook mensen van mijn leeftijd die nergens meer zin in hebben en cynisch worden. Ook dat gevoel ken ik gelukkig niet. Ik tel mijn zegeningen en ben blij dat mensen mij ook nog op het podium willen zien."

Murder on the Oriënt Express is in het hele land te zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • BrunoPress/ArjoFrank Fotografie