Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

Door Ella Vermeulen
Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

'Als ik zing, weet je niet wat je ziet.'

Willeke Alberti – hoe tijdloos leuk is deze vrouw? - viert vandaag haar 75ste verjaardag en trakteert op een jubileumtournee. Later deze maand treedt ze twee keer op in het Concertgebouw in Amsterdam.

Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

De concerten zijn een vervolg op de concerten die ze vorig jaar in AFAS Live gaf. "Die waren zo snel uitverkocht dat we samen besloten hebben om er een exclusieve theatertournee aan vast te plakken", aldus Robert de Vries van Theaterbureau.nl. Vanaf eind maart tot begin 2021 zal Willeke Alberti met haar jubileumtournee in enkele theaters in Nederland te zien zijn.

Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

"Het is een enorme mijlpaal, 75 worden," zegt Alberti. "Ik wil graag het hele jaar door met zoveel mogelijk mensen samen zijn en mijn verjaardag vieren. Eigenlijk loop ik nog steeds op wolken na de AFAS Live concerten. Wat was het geweldig en wat heb ik genoten. Dit heeft mij enorm geïnspireerd om weer het theater in te gaan. Ik vind het nog steeds een feest om op het podium te staan en heb nooit durven dromen dat ik dit op mijn 75ste nog mag meemaken."

Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

Over haar mijlpaal zegt ze in het AD: "Je hebt Willy Verbrugge, díe wordt 75. En dat voel ik ook hoor, als ik uit een auto stap of negen uur in een vliegtuig heb gezeten. Ik ben strammer. Maar Willeke Alberti is leeftijdloos. Als ik zing, weet je niet wat je ziet. Ik dans me gek. Dan heb ik geen last van pijntjes, dan voel ik mijn knie niet. Maar vraag me niet nu een trap op te lopen. Dat is dus een gevolg van ouderdom. Gelukkig zet de dokter binnenkort weer een spuit in die knie, dat helpt wel."

Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

De grande dame (hier met Roosje) van de Nederlandse muziek zal samen met het publiek en haar live band herinneringen ophalen uit haar ruim 60-jarige carrière. Een imposante carrière die haar vele grote hits heeft opgeleverd, zoals ‘Mijn Dagboek’, ‘Samen Zijn’, ‘Spiegelbeeld’ en ‘Telkens weer’. Willeke Alberti heeft speciaal voor deze theatertournee een uniek programma samengesteld vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

Van harte gefeliciteerd, lieve Willeke!

Wie kaartjes wil, dient de agenda van de plaatselijke schouwburg goed in de gaten te houden: het betreft vijftien concerten door het hele land. De tournee wordt op passende wijze afgesloten in Koninklijk Theater Carré, op 22 januari 2021.

Foto's (c) ANP, Nouveau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in