Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tjitske Reidinga gaat los op de Sabeldans in Maestro en het is hilarisch

De eerste aflevering van Maestro is altijd de grootste uitdaging. Tjitske Reidinga gaat los op de Sabeldans in Maestro en het is hilarisch.

Tjitske Reidinga

De eerste aflevering van Maestro is altijd de grootste uitdaging. Zonder enige coaching moeten de Bekende Nederlanders die meedoen een bekend klassiek stuk dirigeren. Tjitske Reidinga (51) pakte het zo ferm aan dat uiteindelijk zelfs het orkest moest huilen van het lachen.

Maestro

Tjitske kreeg de Sabeldans van Aram Chatsjatoerjan als vuurproef: "Het is een soort mengeling van Bugs Bunny die een zenuwinzinking krijgt en heel hard wegrent. Ik had gehoopt op iets dramatisch en langzaams," meldde ze uitgestreken en deed voor alle zekerheid haar schoenen uit om niet afgeleid te worden door haar hakken.

Maestro

"Ik ben het laatste stuk vanavond, maar jullie weten ook dat het stuk dat nu komt een soort wilde, woeste achtervolging is, dus we moeten ‘m echt van jetje geven”, sprak ze het orkest toe. "Even mijn beha goed," meldde ze nog en daarmee was de toon al aardig gezet voor ze begon.

'Opzwepend' is een understatement voor het moordende tempo waarmee Reidinga het toch al snelle stuk liet spelen.

Tjitske wist intussen niet meer ‘hoe ze deze rijdende trein moet stoppen’ en zaktre met veel gevoel voor drama in elkaar over de bok. "Ga je het nog afmaken?" vroeg presentator Frits Sissing haar. "Nee, er zijn echt grenzen," aldus Reidinga. Dat belooft wat!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Anne Timmer