Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tineke Schouten (69) toont veerkracht na de dood van haar man

Natuurlijk mist ze hem, ze hebben samen 45 goede jaren gehad. Maar nu haar Hans er niet meer is, toont Tineke Schouten (69) ook ongekende veerkracht.

Tineke Schouten

"Wij hadden het 45 jaar zo fijn samen, met mooie kinderen en kleinkinderen. Dus ik tel mijn zegeningen."

Hoe verdrietig ze ook is over het verlies van haar man Hans, met wie ze 45 jaar lang samen was, Tineke Schouten (69) heeft er ook vrede mee. Hans Brunyanszki (79) overleed op 6 september, na jaren te hebben getobd met ernstige gezondheidsproblemen.

Tineke was erbij toen hij toch nog onverwacht wegglipte. "Hij veerde even op en het zag ernaar uit dat hij ging doen wat hij altijd deed: douchen en koffiezetten," zegt ze over de bewuste ochtend in de Telegraaf. "Maar binnen drie minuten was hij dood.

Het is goed zo. Hans is jarenlang ziek geweest. Hoe vaak ik in paniek al niet 112 heb gebeld. Dan was er weer een bekkenbreuk, hartproblemen of was zijn bloedsuiker te laag. Nu hij vredig in zijn eigen bed lag, was ik niet in paniek en greep ik ook niet naar de telefoon om een ambulance te bellen. Wij hadden het 45 jaar zo fijn samen, met mooie kinderen en kleinkinderen. Dus ik tel mijn zegeningen."

Veerkracht

Omdat het haar afleidt en ook omdat ze nu eenmaal al haar hele leven over veerkracht beschikt, heeft Tineke inmiddels de repetities voor haar nieuwe theatershow De Schouten Schoenen weer opgepakt. Hans had het haar speciaal op het hart gedrukt, over zes weken heeft de eerste try-out plaats. "Met de hele dag treuren haal ik ’m toch niet terug," zegt ze. "En een nieuwe show maken doe ik ook in zíjn geest. Want hij was toch 35 jaar lang de belangrijke man op de achtergrond. Hij stimuleerde en steunde mij."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress/Patrick van Emst