Tineke de Nooij: 'Ik doe niets met mijn wijnkennis, ik drink alleen nog wijn'

Tineke de Nooij: 'Ik doe niets met mijn wijnkennis, ik drink alleen nog wijn'

Qua eten kan het beter, dat vindt Tineke zelf ook.

Tineke de Nooij's pensioen duurde vrij kort: al snel verveelde ze zich dood en schoof ze vol genoegen weer achter een microfoon om weer een programma te presenteren voor Radio Veronica

In de AD-serie Hemd van het Lijf geeft de 81-jarige ruiterlijk toe niet de sportiefste te zijn. "Ik eet weinig," zegt ze. "Drie jaar geleden kreeg ik een virusinfectie en sindsdien is mijn smaak veranderd. Maar het kan ook met ouder worden te maken hebben.

'Ik vind het niet leuk om voor mijn eentje te koken'

Ik eet heel weinig, tot irritatie van mijn kinderen. Vroeger was ik dol op biefstuk, nu vind ik vlees niet zo lekker meer. Gefrituurde dingen wel. Nee, qua eten zorg ik niet goed voor mezelf, ik vind het niet leuk om voor mijn eentje te koken.

Volgens mij word ik in leven gehouden door de gezonde smoothies van mijn dochter die pal achter me woont. Wijn smaakt me nog steeds wel, drie tot vier glazen per dag. Ik heb er ook verstand van. Ik heb kastelen over de hele wereld bezocht en wijn geïmporteerd. Nu doe ik niets meer met die kennis; ik drink het alleen nog."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in