Sterrenliefde na de vijftig

Sterrenliefde na de vijftig

Deze bekende koppen vonden de liefde van hun leven ná hun vijftigste.

Dit artikel is in een langere versie verschenen in de Happy Fifty-special van Nouveau. Je bestelt 'm hier.

Niet iedereen heeft het geluk de juiste persoon direct tegen te komen. Al zeker niet in Hollywood, waar wijsheid met de jaren komt. Zij troffen hun true love pas na hun vijftigste.

George Clooney was 52 toen hij Amal leerde kennen

Alle goede adviezen van getrouwde vrienden en collega’s ten spijt leek George maar niet te temmen. Tot hij mensenrechtenadvocaat Amal Alamuddin tegenkwam dan. De twee trouwden en kregen samen twee kinderen, en George mag zich tegenwoordig een hervormd man noemen. “Ik ben nog nooit zó gelukkig geweest in een relatie”, zegt hij er zelf over. “Dat ik op mijn 52e de liefde van mijn leven nog heb leren kennen, ik had het nooit voor mogelijk gehouden.”

Sterrenliefde na de vijftig

Ellen DeGeneres trouwde op haar 52e met Portia de Rossi

Ze kwamen elkaar al jaren af en toe tegen op Hollywoodfeestjes. Maar meer dan steelse blikken kwamen er niet van. Tot Ellen en Portia zich in 2004 samen moesten melden voor een fotosessie. Ellen: “Het was ineens alsof ik recht in mijn hart getroffen werd toen ik haar zag. Pas tien maanden later durfde ik daar iets aan te doen.”

Sterrenliefde na de vijftig

Barbra Streisand viel op 54-jarige leeftijd voor James Brolin

Ze zijn inmiddels bijna 23 jaar gelukkig getrouwd, maar daar ging heel wat aan vooraf. Zij was eerder getrouwd met acteur Elliot Gould, datete met de premier van Canada (de vader van de huidige premier Justin Trudeau!), viel voor Don Johnson, Richard Gere en Clint Eastwood en was een tijd gelukkig met André Agassi. Hij had er ook al twee huwelijken opzitten. En toen vonden ze elkaar, tijdens een blind date. Brolin: “Wat een geluk dat me dat overkomen is, zo laat in mijn leven ook nog. Ik wil tegenwoordig niet eens slapen. Zoveel haast heb ik om haar ’s ochtends weer te zien.”

Sterrenliefde na de vijftig

Helen Mirren (75) doet álles lekker op haar eigen tempo

Toen Helen na een lange relatie met Liam Neeson regisseur Taylor Hackford tegen het Amerikaanse lijf liep, besloot ze het kalm aan te doen. Hij was immers al twee keer getrouwd geweest. In 1986 werden ze een stel, pas elf jaar later trouwden ze. Helen was toen 52. “Uiteindelijk zijn we getrouwd omdat we doorhadden dat we toch voor altijd bij elkaar zouden blijven. Ik hoefde nooit zo nodig te trouwen, had er niets tegen maar ook geen behoefte aan. Dat is door Taylor uiteindelijk veranderd.”

Sterrenliefde na de vijftig

Sandra Bullock vond op haar 51e alsnog een leuke man

De implosie van Sandra Bullocks huwelijk met Jesse James was een zeer publieke, met maîtresses in de pers en al. En dat precies toen ze bezig waren samen een kindje te adopteren. Sandra stoomde in haar eentje door en adopteerde uiteindelijk twee kindjes alvorens haar huidige partner Bryan Randall tegen het lijf te lopen. Hij kwam opdagen als fotograaf voor het verjaardagsfeestje van een van haar kinderen. Dat is nu vijf jaar geleden. Sandra: “Inmiddels staat hij voor mijn kinderen op de eerste plaats en ik op de tweede. Maar ik snap dat wel. Hij is ook echt ontzettend leuk. En hij geeft ze meer snacks!”

Sterrenliefde na de vijftig

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in