Simone Kleinsma speelt hoofdrol in Sweeney Todd

Door Ella Vermeulen
Simone Kleinsma speelt hoofdrol in Sweeney Todd

Even backstage spieken tijdens de fotoshoot!

Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens keren terug in een gloednieuwe bewerking van de musicalklassieker Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street. Hans Peter Janssens kruipt in de huid van Sweeney Todd en Simone Kleinsma vertolkt de rol van de bijzondere taartenbakster Mrs Lovett. Naar verwachting is de show vanaf april 2023 te zien.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street is een veel opgevoerde musicalklassieker over liefde, wraak en moord. De liedteksten en muziek zijn van de musicallegende Stephen Sondheim die vorig jaar overleed. Kleinsma en Janssens – hier zie je ze omrollen van het lachen bij de fotoshoot - speelden eerder rollen in deze beroemde show. "In 1993 mocht ik deze bijzondere en uitdagende rol al spelen en sindsdien bleef het kriebelen om mijn tanden weer in deze briljante muziek te mogen zetten," aldus Simone.

Simone Kleinsma speelt hoofdrol in Sweeney Todd

Ook Janssens kijkt uit om opnieuw de barbier te spelen. Hij vertolkte deze rol eerder in Vlaanderen. "Hij is een mysterieuze man die alles overheeft voor degenen waar hij van houdt", zegt hij. "Ondanks dat zijn manieren uiterst onethisch zijn, kun je je identificeren met zijn vastberadenheid. Daarnaast is de muziek steengoed en blijft het verhaal verrassen. Het zou namelijk geen thriller zijn zonder goede plot twists… En om dit alles te mogen doen naast Simone, is echt een bucketlist moment."

Foto (c) Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in