Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sigrid Kaag: 'Ik wil premier worden'

Portret van de minister die lijsttrekker D66 wil worden. Intellect, allure en een vrouw van de wereld: Sigrid Kaag (59), nu minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66.   "Omdat ik – meer dan ooit – geloof dat wij...

Sigrid Kaag: 'Ik wil premier worden'

Portret van de minister die lijsttrekker D66 wil worden.

Intellect, allure en een vrouw van de wereld: Sigrid Kaag (59), nu minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66.  

"Omdat ik – meer dan ooit – geloof dat wij nodig zijn", zegt Kaag. "Het zijn onzekere tijden. Allemaal zoeken wij houvast, een gezamenlijke basis. En al heb ik niet alle antwoorden, één ding weet ik zeker: het moet anders. Het moet beter. Het is tijd."

Kaag - getrouwd met een tandarts, vier kinderen, hier staat ze op de foto met haar dochter Inas -  zegt zich te willen gaan focussen op drie onderwerpen: het bouwen aan een tolerantere samenleving, een sterkte positie voor Nederland binnen Europa met een open blik op de wereld en Nederland sterker uit de crisis leiden. Over dat laatste is ze realistisch: "Mensen zullen lang in onzekerheid leven. Ik heb niet alle antwoorden, maar dat heeft niemand, als ze eerlijk zijn."

Het is veelbelovend nieuws, want pragmatische Kaag (hier in 2019 met koningin Máxima) kan wel wat: ze spreekt zes talen, waaronder Arabisch, heeft een wereldwijd netwerk, flair, een aanbevelingsbrief van Obama op zak en werd ooit getipt als secretaris-generaal van de Verenigde Naties.