Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Shirma Rouse: 'Ditmaal gaat het over mij en mijn verhaal'

De Nederlandse Queen of Soul toert met haar eerste theatershow. Shirma Rouse (42) zong als achtergrondzangeres jarenlang anderen naar eenzame hoogte en stapt nu zelf in de spotlights, tijdens haar eerste eigen theatershow. In Hoop en Liefde neemt Rouse het publiek mee op haar reis, van de 19-jari...

Shirma Rouse: 'Ditmaal gaat het over mij en mijn verhaal'

De Nederlandse Queen of Soul toert met haar eerste theatershow.

Shirma Rouse (42) zong als achtergrondzangeres jarenlang anderen naar eenzame hoogte en stapt nu zelf in de spotlights, tijdens haar eerste eigen theatershow.

In Hoop en Liefde neemt Rouse het publiek mee op haar reis, van de 19-jarige vrouw die alleen naar Nederland kwam tot de vrouw wie ze vandaag de dag is.

De afgelopen jaren werkt Shirma Rouse bewust aan zichzelf. Niet alleen door gezonde voeding en sporten (ze viel al zestig kilo af), maar ook door haarzelf liefde te gunnen. Liefde, die ze graag ook aan anderen geeft.

De lessen die ze de afgelopen periode heeft geleerd deelt ze tijdens haar show, begeleid door een repertoire van eigen nummers, maar ook nummers van haar muzikale helden waaronder Aretha Franklin. Samen met haar band brengt ze een warme en intieme avond, vol zang, korte verhalen en swingende muziek. 

"Voorheen was ik grenzeloos in het geven," zegt ze in Trouw. "Mijn manager wilde dat ik weer ging toeren met het repertoire van soul- en gospelgrootheid Aretha Franklin, zoals twee eerdere theatertournees. Dat was geweldig, ik bewonder haar enorm. Maar, zei ik, nee, dit keer gaat het over mij. Over mijn hoge toppen en diepe dalen, hoe ik hier ben gekomen, mijn verhaal en mijn eigen liedjes."

'In deze show laat ik mijn kwetsbare kant zien'

In Nederland is een theater de fijnste plek om op te treden, vindt ze. Daar zit en luistert het publiek. “Anders dan in zalen als Paradiso en de Melkweg, daar moet je heel hard werken voor aandacht. Het Nederlandse publiek is verwend. Het gaat ze in eerste instantie om het gezelschap waar ze mee zijn. Ik doe ook veel bedrijfsfeesten. Daar kom ik een feestje brengen, wordt het dansen en sjansen. Heel leuk, maar heel anders dan mijn show nu, waarin ik ook mijn kwetsbare kant laat zien."

Foto's (c) Thareyck Martina

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in