Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schrikken! Catherine Deneuve opgenomen

Wat is er aan de hand met het Franse icoon? Actrice Catherine Deneuve (1943) is getroffen door een 'licht herseninfarct', aldus haar familie. Het zou gaan om een 'acute ischemische beroerte'. Hierbij wordt de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen geblokkeerd, met uitvalverschijnselen als gev...

Schrikken! Catherine Deneuve opgenomen

Wat is er aan de hand met het Franse icoon?

Actrice Catherine Deneuve (1943) is getroffen door een 'licht herseninfarct', aldus haar familie. Het zou gaan om een 'acute ischemische beroerte'. Hierbij wordt de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen geblokkeerd, met uitvalverschijnselen als gevolg.

Er is inmiddels een geruststellend persbericht uitgegeven over Deneuves gezond gezondheidstoestand. Ze lijkt geen last te hebben van motorische problemen en de schade zou 'omkeerbaar' zijn. Wel moet Catherine het even rustig aandoen en ongetwijfeld aan de bloedverdunners. Deneuve's management meldt erbij dat de actrice 'oververmoeid is door haar overvolle agenda'. Catherine zit momenteel midden in de opnames van De son vivant, een film van Emmanuelle Bercot.

Catherine, hier in Belle du Jour (1967) is een van de bekendste sterren van Frankrijk en stond zelfs model voor de Marianne, het nationale symbool. Sinds 1957 werkt ze in de Franse en internationale filmwereld. 

Deneuve is eenmaal getrouwd en gescheiden, van fotograaf David Bailey en heeft zoon Christian uit een relatie met Roger Vadim en dochter Chiara (rechts) uit een relatie met Marcello Mastroianni. De vrouw in het midden is collega Isabelle Huppert.

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in