Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schokkend: Will Smith slaat Chris Rock op podium Oscars

De belediging van zijn vrouw liet Smith niet over zijn kant gaan. Men wilde de lange, soms saaie uitzending van de Academy Awards een beetje oppeppen, maar of dit nu de bedoeling was? Presentator Chris Rock maakte tijdens zijn praatje in aanloop naar de uitreiking van Beste Documentaire een grap ...

Schokkend: Will Smith slaat Chris Rock op podium Oscars

De belediging van zijn vrouw liet Smith niet over zijn kant gaan.

Men wilde de lange, soms saaie uitzending van de Academy Awards een beetje oppeppen, maar of dit nu de bedoeling was?

Presentator Chris Rock maakte tijdens zijn praatje in aanloop naar de uitreiking van Beste Documentaire een grap over Smiths vrouw, Jada Pinkett Smith. Hij zei gekscherend dat ze met haar kale hoofd klaar was voor een vervolg op G.I. Jane, de film waar Demi Moore in 1997 haar hoofd voor kaalschoor.

Smith liet zich dat niet zeggen omdat zijn vrouw door de aandoening alopecia kampt met haaruitval en besloot haar hoofd kaal te scheren. Hij liep het podium op en haalde uit naar het hoofd van Rock.

Hoewel aanwezigen nog even dachten dat het vooropgezette grap was - het is tenslotte Hollywood - sloeg de sfeer in de zaal dood toen aan Rock te merken was dat het echt was. "Het was maar een grap over G.I. Jane", probeerde hij nog, maar Smith beet hem toe dat hij "de naam van mijn vrouw niet meer in je mond moet nemen, verdomme".

Schaapachtig zei Rock die eis in te willigen en probeerde over te gaan naar de orde van de dag: de winst voor de documentaire Summer of Love.

Daarna was het wachten op de prijs voor Beste Acteur, waarvan vooraf al duidelijk was dat Smith hem dit jaar zou winnen voor zijn complexe rol in King Richard. Daarin speelt hij de gedreven tennisvader Richard Williams, die tot het uiterste gaat om van zijn dochters Serena en Venus tennissterren te maken.

"Kunst imiteert het leven: nu lijk ik op de gestoorde vader, net zoals ze over Richard Williams zeiden", zei Smith in zijn dankspeech toen zijn naam inderdaad uit de envelop was gekomen. "Liefde laat je gekke dingen doen."

Hij kan zijn Oscar kwijtraken door zijn rechtse, de leiding van de Academy Awards hanteert strenge gedragsregels.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in