Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Roxette-zangeres Marie (61) overleden

Verdrietig nieuws uit Zweden… 'Hello, you fool, I love you!' en 'You've got the look!' Marie Fredriksson, zangeres van het Zweedse duo Roxette, zong haar hits met overgave en veel enthousiasme en gaf voor haar dood al aan graag zo te willen worden herinnerd. De manager van Roxette heeft bevestigd...

Roxette-zangeres Marie (61) overleden

Verdrietig nieuws uit Zweden…

'Hello, you fool, I love you!' en 'You've got the look!' Marie Fredriksson, zangeres van het Zweedse duo Roxette, zong haar hits met overgave en veel enthousiasme en gaf voor haar dood al aan graag zo te willen worden herinnerd. De manager van Roxette heeft bevestigd dat Marie op maandag is overleden, na een lang ziekbed.

De zangeres, bekend om haar blonde stekelcoupe, kreeg in 2002 te horen dat ze een hersentumor had. Ze werd behandeld en in 2005 verklaarde ze kankervrij te zijn. Roxette ging vanaf 2010 weer optreden, maar in 2016 moest de tour worden afgebroken door nieuwe gezondheidsproblemen van Fredriksson.

Per Gessle, de andere helft van Roxette vormde, heeft inmiddels ook gereageerd op het overlijden van Marie: "De tijd gaat zo snel voorbij. Het voelt niet lang geleden dat we dagen en nachten in mijn kleine appartement doorbrachten en onmogelijke dromen deelden. En wat een droom mochten we uiteindelijk beleven! Ik voel me vereerd om jouw talent en vrijgevigheid te hebben mogen meemaken. Ik zend al mijn liefde naar jou en je familie. Het zal nooit meer hetzelfde zijn."

Roxette brak in 1989 door met de hits The Look en Listen To Your Heart, afkomstig van het album Look Sharp!

In de jaren negentig volgden hits als It Must Have Been Love, Joyride, How Do You Do! en Wish I Could Fly. De band bracht in totaal tien studioalbums uit en verkocht wereldwijd zo'n zestig miljoen platen.