'Plastische chirurgie is net zoiets als een griepprik'

'Plastische chirurgie is net zoiets als een griepprik'

Blondie-zangeres Debbie Harry is nuchter over haar opfrissertjes.

Debbie Harry - zangeres, songwriter, actrice en de vrouw waar Madonna schatplichtig aan is – draait al veertig jaar mee in het pop- en rockcircuit. Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft ze haar memoires uitgebracht en zoals te verwachten is van uitgesproken Debbie neemt ze geen blad voor de mond.

'Plastische chirurgie is net zoiets als een griepprik'

Zo is ze eerlijk over ouder worden: "Het heeft niet veel goeds gedaan voor mijn looks. Zoals iedereen heb ik goede dagen, slechte dagen en dagen waarop ik 's ochtends denk: 'Shit, ik hoop dat ik vandaag niemand onder ogen hoef te komen. Gezien het feit dat de focus tijdens mijn carrière zo vaak op mijn uiterlijk heeft gelegen, vraag ik me af of ik ooit wel iets heb bereikt buiten mijn imago." Deze foto is uit 1979, het jaar van haar doorbraak. 

'Plastische chirurgie is net zoiets als een griepprik'

Over plastische chirurgie is ze eveneens openhartig. "Ik heb er nooit geheimzinnig over gedaan, voor mij is het net zoiets als een griepprik halen," zegt Harry. "Dat is ook een manier om voor jezelf te zorgen. Als je je er beter door voelt, beter door uitziet en beter door werkt, heeft het wel degelijk nut." Haar eerste facelift onderging ze dan ook "om zakelijke redenen. Mensen moeten er niet zo moeilijk over doen. Het is jouw lijf, je mag ermee doen wat je wilt." 

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in