Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Paul de Leeuw maakt kookboek met zoon Kas (20)

Vader kookt op gevoel, Kas is van de precisie. Samen met zijn oudste zoon Kas (20) maakte tv-maker Paul de Leeuw (59) een kookboek: Moeten, Mogen & Uitsloven. In dit boek vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden, w...

Paul de Leeuw maakt kookboek met zoon Kas (20)

Vader kookt op gevoel, Kas is van de precisie.

Samen met zijn oudste zoon Kas (20) maakte tv-maker Paul de Leeuw (59) een kookboek: Moeten, Mogen & Uitsloven. In dit boek vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel.

Paul kookt op gevoel, terwijl Kas af en toe doorslaat in zijn precisie. Erg verschillende koks dus. Ook is er een duidelijke generatiekloof, waarbij Paul zijn recepturen uit boeken en kranten haalt, terwijl Kas zijn culinaire informatie vooral vindt op het internet en duizenden YouTube-video’s bekijkt.

Kas hoopt dat door het boek de drempel voor mensen om te gaan koken lager wordt. "Mensen zijn de enige wezens die kunnen koken, dus waarom zou je dat niet doen?" zegt hij in de Telegraaf "Je bepaalt alles zelf, dus ik hoop dat mensen die een passie voor eten hebben nu ook een passie voor koken ontwikkelen."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in