Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oprah is weer slank, met hulp van 'een medicijn'

Ooit woog ze 107 kilo, inmiddels is beroepsjojo'er Oprah Winfrey weer slank, met hulp van 'een medicijn'. Wat is haar geheim?

Oprah Winfrey

Beroeps-jojo'er Oprah Winfrey (69) showde onlangs op de rode loper van het Academy Museum Gala haar nieuwe slanke lijn. Ooit woog ze 107 kilo, nu heeft ze naar eigen zeggen maat 38.

In een interview met het Amerikaanse magazine 'People' geeft Oprah toe dat ze een voorgeschreven medicijn gebruikt om haar gewicht stabiel te houden.

Getty Images

De 19 kilo die ze afviel heeft ze er op eigen kracht afgekregen met hulp van Weight Watchers, haar privékok en een personal trainer, het is dus geen gevalletje Ozempic zoals veel celebs gebruiken. Maar ze slikt wel iets om niet weer aan te komen. Wat is niet bekend, maar vermoedelijk is het een variant van semaglutide.

Getty Images

"Het feit dat er een medisch goedgekeurd medicijn is voor het behouden van je gewicht en gezond blijven, voelt als een opluchting, als een cadeautje," zegt ze in People. "En niet als iets waarachter ik me moet verschuilen en waar ik weer belachelijk voor gemaakt kan worden. Ik gebruik het nu wanneer ik het gevoel heb dat ik het nodig heb. Als een middel om niet te jojoën."

Getty Images

"Het was 25 jaar lang een publieke sport om mij te kakken te zetten. Ik ben beschuldigd en belachelijk gemaakt, en ik maakte mezelf ook belachelijk en voelde me schuldig. Het heeft vijf decennia lang mijn brein beheerst, het jojoën en de vraag waarom ik dit niet kon overwinnen. Ik was ervan overtuigd dat wilskracht mijn zwakte was. Maar dat is niet meer zo."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • WireImage