Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Openbaar Ministerie: Marco Borsato gaat vrijuit, wegens gebrek aan bewijs

Jeroen Rietbergen en Ali B worden beiden wel vervolgd voor seksueel misbruik.  

Marco Borsato

Jeroen Rietbergen en Ali B worden beiden vervolgd voor seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie heeft dat besloten na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland. De zaak tegen Marco Borsato wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Ali B: 3 verschillende zedenmisdrijven

Ali B wordt vervolgd voor drie verschillende zedenmisdrijven, één daarvan is gerelateerd aan het televisieprogramma The Voice of Holland. De verdenking gaat om feiten die gepleegd zouden zijn in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. De aangifte van een vierde vrouw wordt geseponeerd.

Rietbergen: 1 zedenfeit

Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit dat in 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rondom de opnamestudio's van The Voice.

Borsato's zaak geseponeerd

De zaak tegen Marco Borsato wordt geseponeerd. Eerder gebeurde al bij de zaak tegen regisseur Martijn N. Hiermee is in alle vier de zaken rondom het televisieprogramma een besluit genomen.

Marco zwijgt nog even 

De advocaten van Borsato, Geert-Jan Knoops en Carry Knoops, laten aan NU.nl weten niet inhoudelijk op de beslissing van het OM te reageren. Zij doen dit op verzoek van hun cliënt. De reden dat Borsato nog afwachtend is, heeft te maken met een andere zedenzaak die momenteel nog naar hem loopt.

Andere zaak

Een 22-jarige vrouw heeft aangifte gedaan tegen de zanger, die haar van 2014 tot 2019 zou hebben misbruikt. Op het moment dat het begon, zou de vrouw vijftien jaar oud zijn geweest. Borsato deed op zijn beurt aangifte van smaad en laster tegen de vrouw. Wanneer in die zaak een beslissing wordt genomen is nog niet bekend.

Grensoverschrijdend gedrag

De onthullingen in BOOS hebben tot strafrechtelijk onderzoek geleid. Het programma onthulde in januari 2022 dat er bij The voice of Holland op allerlei manieren sprake was van wangedrag. Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. werden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Aangiftes

Tegen Ali B. zijn minstens drie aangiftes gedaan van aanranding en verkrachting. Tegen bandleider Rietbergen is in ieder geval aangifte gedaan door Nienke Wijnhoven, oud-kandidaat van The Voice. Zij vertelde bij BEAU dat ze door de bandleider is aangerand.

Het onderzoek naar regisseur Martijn N., die beschuldigd werd van onzedelijke betasting en het zoenen van een persoon op de mond, werd in november afgerond wegens onvoldoende bewijs.

Na de onthullingen in de BOOS-aflevering volgde een mediastorm en het succesvolle programma werd stilgelegd. Het is nog niet duidelijk of het programma op de Nederlandse televisie terugkeert.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress