Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Özcan Akyol ontvangt Ad Visser in De Geknipte Gast

In het zevende seizoen van de succesvolle interviewserie De Geknipte Gast van Özcan Akyol zijn de afleveringen wat langer en dat werkt prima – soms wil je iemand echt even door laten praten. De uitzendingen met advocaat Gerald Roethof en tv-kok, personality en Miljuschka Witzenhausen (dochter van...

Özcan Akyol ontvangt Ad Visser in De Geknipte Gast

In het zevende seizoen van de succesvolle interviewserie De Geknipte Gast van Özcan Akyol zijn de afleveringen wat langer en dat werkt prima – soms wil je iemand echt even door laten praten.

De uitzendingen met advocaat Gerald Roethof en tv-kok, personality en Miljuschka Witzenhausen (dochter van Astrid Holleeder) kun je terugkijken op NPO Start en NPO Plus en er is ook een podcast, voor wat niet op tv gebruikt kan worden.

Dat overkomt ons ook wel eens bij een leuk interview. Vanaf knipt onvolprezen Eus muzikant en Mr. Toppop Ad Visser, die eerder door Nouveau's Marion het hemd van het lijf werd gevraagd. Ook dat gesprek paste niet helemaal in het blad, maar gelukkig kun je het nu hier lezen, als opwarmertje voor Ad bij Özcan vanavond!

Marion Florusse (links): "Het is altijd leuk om Ad Visser te ontmoeten. We hebben afgesproken voor koffie op een zonnig terras in het Gooi. Hij en Melanie zijn er al, terwijl ik toch echt een kwartier te vroeg ben. Een leuke verrassing dat Melanie erbij is. Dat vindt Ad ook. Ze zien er allebei artistiek, verzorgd en vele jaren jonger dan de teller aangeeft.

Hij nog altijd imposant met zijn twee meter, is 75 geworden. Zij met haar enorme bos krullen en prachtige ogen, is 80. Het is een cliché, maar echt, dat zou je niet zeggen.

Ze vonden en vinden elkaar al die jaren al in eindeloze gesprekken

Voor Ad is Melanie in een woord: onmisbaar. Voor hem was het ooit liefde op het eerste gezicht, voor haar duurde het nog wel een week of twee voor het kwartje viel. Ze vonden en vinden elkaar al die jaren al in eindeloze gesprekken, het uitwisselen van ideeën, reizen.

Ze vieren elk jaar als het even kan hun verjaardagen in Venetië, een van hun lievelingssteden. Ze genieten intens van het leven en het samenzijn, maar geven elkaar de ruimte om hun eigen dingen te doen. Zo kan Ad werken aan zijn vaak omvangrijke muziekprojecten zoals meest recent Meedogenloos over Casanova. Dalí en Gainsbourg en kan Melanie zich wijden aan haar kunst.

'Je kunt de liefde wel voeden, maar als het werken wordt, is er toch iets aan de hand'

Het is een zonnig paar dat de relatietherapeut al een halve eeuw buiten de deur houdt. 'Ik geloof niet in werken aan een huwelijk. Je kunt de liefde wel voeden, maar als het werken wordt, is er toch iets aan de hand.'

Het geheim van 53 jaar samen gelukkig zijn? "Melanie en ik hebben nooit geprobeerd de ander te veranderen," zegt Ad. "Daar gaan veel anderen de fout in. Het is een heilloze weg. Je kan wel proberen van een tomaat een banaan te maken, maar dat gaat je nooit lukken. En dan: je bent op die tomaat gevallen."

De Geknipte Gast is te zien op vrijdagavond 16 september om 21.10 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Openingsfoto Brunopress, foto Ad en Melanie van Marion 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in