Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

Ze was het eerste gezicht van het Jeugdjournaal. Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die...

NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

Ze was het eerste gezicht van het Jeugdjournaal.

Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

Ceulemans was in 1981 de eerste presentatrice van het Jeugdjournaal. Voor die tijd was zij vooral bekend als actrice. Zij speelde in de jaren zeventig, tachtig en negentig in vele grote televisieseries, zoals Swiebertje, Joop ter Heul, Oorlogswinter, GTST en 't Zonnetje in Huis. Ook deed Ceulemans veel voice-overwerk.

De oud-televisiecoryfee trad de laatste jaren vanwege haar zwakke gezondheid niet meer in de openbaarheid. Zij heeft haar lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Daarom zal er geen begrafenis plaatsvinden, zo meldt de Telegraaf.

Foto's Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in