Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Na 39 jaar komt de kerstwens van George Michael uit

In het Verenigd Koninkrijk staat Last Christmas eindelijk op 1 in de hitparades en daarmee gaat de kerstwens van George Michael na 39 jaar in vervulling.

George Michael Last Christmas

Bitterzoete kersthit staat eindelijk op no 1.

Voor het eerst staat de kersthit Last Christmas van de Britse popgroep Wham! met kerst bovenaan de UK Singles Chart, de belangrijkste Britse hitlijst. De klassieker heeft er 39 jaar over gedaan om die eervolle positie tijdens de feestdagen te bereiken.

In 2020 bereikte Last Christmas voor het eerst de bovenste plek van de hitlijst. Dat gebeurde alleen pas in de lijst die na de kerstdagen uitkwam.

Wham!-zanger George Michael wilde altijd al dat het nummer een keer op één zou staan met kerst, vertelde Andrew Ridgeley, het nu zestig jaar oude andere lid van Wham!, bij de BBC.

"Helaas duurde het te lang voor George om mee te maken", zei Ridgeley vrijdag. Michael overleed in 2016 op Eerste Kerstdag.

Toen het nummer in 1984 uitkwam, werd het van de toppositie gehouden door Do They Know It's Christmas?. Die kerstklassieker werd ook in 1984 uitgebracht door Band Aid, een gelegenheidsact van veel popartiesten om geld in te zamelen voor hongersnood in Ethiopië.

Een schrale troost voor Michael en Ridgeley was dat zij ook op dat nummer meespeelden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Last Christmas