Michelle Obama over haar covid-tijden

Michelle Obama over haar covid-tijden

'Tel je zegeningen.'

Hoe de Obama's de pandemietijden door zijn gekomen? Michelle vertelt uitgebreid aan People Magazine.

"Het waren uitdagende tijden", aldus de voormalig first lady. "En veel mensen hebben het moeilijk gehad. Wij hebben geleerd dat we onze zegeningen moeten tellen. Hoe belangrijk onze gezondheid en familie voor ons is."

Michelle Obama over haar covid-tijden

Loslaten

Dat laatste werd helemaal snel duidelijk, want de beide Obama-dochters zouden eigenlijk uit huis aan het studeren zijn. Ze werden naar huis gestuurd voor online lessen. "Ik was eigenlijk net een beetje aan het vieren dat ze aan hun eigen levens waren begonnen", aldus Michelle. "En had er emotioneel vrede mee dat ik ze los moest laten. En toen waren ze ineens terug."

Het werd een gezellige boel in huize Obama, waar ook de nodige pandemiehobby's werden opgepakt. De meiden sloegen aan het koken, Michelle aan het breien. "Dat is iets wat ik voor altijd kan blijven doen, want als je een sjaal kunt breien wil je een deken maken, en als die deken er is wil je een muts, sokken... ik kan uren praten over breien."

Milde depressie

Maar zo zegt ze ook: ook voor de Obama's is het niet al goud wat er blinkt. "Ik heb een milde depressie gehad, of zo voelde het althans. Het waren moeilijke tijden, na George Floyd, quarantaine... heel logisch dat mensen er depressies van worden. Dat deel van mezelf wil ik niet verhullen. Je hebt hoogte- en dieptepunten. Wat mij er doorheen heeft gesleept is dat ik oud genoeg ben om te weten dat alles vanzelf weer beter zal worden."

Wijze woorden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in