Matthijs van Nieuwkerk legt per direct werk neer

Matthijs van Nieuwkerk

Hij verbreekt alle banden met BNNVara.

Matthijs van Nieuwkerk verbreekt de banden met zijn omroep BNNVara en legt zijn werk neer. Dat laat de 62-jarige presentator weten naar aanleiding van het Volkskrant-onderzoek van afgelopen weekend.

'HET FEIT DAT MIJN WERKGEVER OPENLIJK TWIJFELT AAN MIJN OPRECHTHEID, MAAKT EEN VERDERE SAMENWERKING ONMOGELIJK'

Daarin werd duidelijk dat er jarenlang een angstcultuur heerste op de redactie van De Wereld Draait Door, aangewakkerd door Van Nieuwkerk. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk."

NNNVara zei vrijdag in een persverklaring al dat er "indringende gesprekken" zijn gevoerd met Van Nieuwkerk over zijn tijd bij DWDD. De omroep was naar eigen zeggen teleurgesteld over de schriftelijke statements over de kwestie die de presentator had opgesteld.

'IK MERK DAT ER VEEL EMOTIES OM VOORRANG STRIJDEN'

"Ik merk dat er veel emoties om voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt", aldus Van Nieuwkerk.

Matthijs, lange tijd de meest beeldbepalende en bestbetaalde presentator van de publieke omroep (die ook veel geld in het laatje bracht aan reclameinkomsten voor de NPO), gebruikt de komende periode "om tot bezinning te komen.” "Daarna hoop ik weer van me te laten horen.”

Foto (c) BNNVara

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in