Mariska Bauer (45) getroffen door herseninfarct

Mariska Bauer (45) getroffen door herseninfarct

Ze is inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis.

Mariska Bauer (45), de vrouw van Frans, is deze week getroffen door een herseninfarct. Ze heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen, maar is inmiddels thuis.

Mariska werd opgenomen in het Bravis Ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Bij een herseninfarct, ook wel beroerte genoemd, sluit een bloedstolsel een slagader in de hersenen af, waardoor een deel van het brein te weinig zuurstof en voeding krijgt. Dan ontstaan vaak uitvalsverschijnselen in het lichaam. De mond kan bijvoorbeeld gaan hangen, of de arm is gevoelloos.

Een infarct kan blijvende gevolgen hebben, afhankelijk van de ernst. Het kan gaan om verlamming, maar bijvoorbeeld ook moeite met concentreren, schrijft de Hartstichting. Zorgvuldige revalidatie is dan ook essentieel.

Mariska Bauer (45) getroffen door herseninfarct

Frans (48) en Mariska zijn al dertig jaar samen en waren de afgelopen jaren vaak te zien waren in reisprogramma’s. Ze  trouwden in 2008 en hebben samen vier zonen, Christiaan, Frans jr., Jan en Lucas. Zij delen hartjes onder het bericht over hun moeder.

Onder het bericht op Instagram regent het sterktewensen van collega’s, onder wie Quinty Trustfull, Ronnie Flex en Maradonnie. ‘Heel veel sterkte en een voorspoedig herstel voor Mariska!’ schrijft Jörgen Raymann. ‘Wat ontzettend naar, heel veel sterkte en beterschap’, voegt Luuk Ikink toe.

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in