Marion Koopmans (64) is een vrouw met een missie

Marion Koopmans (64) is een vrouw met een missie

'Ik wil mensen wakker schudden, het coronavirus past in een trend.'

Marion Koopmans is hoogleraar Virologie en lid van het Outbreak Management Team, dat de regering adviseert over de aanpak van de coronapandemie. "Ik heb het altijd belangrijk gevon­den wetenschappelijke kennis en inzichten over het voetlicht te krijgen," zegt ze. "Ook het inzicht dat het corona­virus in een trend past. De wereld verandert door onder andere bevolkingsgroei en kli­maatverandering, en het risico dat we vaker dan voorheen door levensbedreigende pan­demieën getroffen worden, neemt toe."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Marion Koopmans (64) is een vrouw met een missie

"De afgelopen jaren heb ik samen met collega’s en de Wereldgezondheidsorganisatie drin­gend aandacht gevraagd voor dit probleem, en mijn onderzoek erop gericht. Want we móeten ons hierop voorbereiden. Het wak­ker schudden van mensen, met name in de medische wereld, kun je dus rustig mijn missie noemen."

(c) DPG Media / Nouveau 2020

Verder lezen? Het hele interview met viroloog Marion Koopmans staat in The Power Issue van Nouveau, dat NU in de winkel ligt. Je kunt het ook online bestellen op Magazine.nl, dan krijg je het zonder verzendkosten thuisbezorgd!