Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marianne Weber (66) stopt: 'Ik ga nog genieten van mijn leven'

Ze is genezen van borstkanker, maar het veranderde álles.

Marianne Weber

Ze is genezen van borstkanker, maar het veranderde álles.

Marianne Weber (66) zet een punt achter haar carrière. De zangeres is onlangs genezen van borstkanker en zegt in de Telegraaf dat ze nog een paar optredens heeft staan en dan er klaar mee is. "De fans zal ik missen, maar het artiestenwereldje zelf absoluut niet."

De tweede ’Koningin van het Levenslied’ (Mary Servaes wees haar aan als opvolger) heeft na haar ziekte en de dood van haar partner Rita andere prioriteiten en twijfelde al een tijdje of ze nog wel door wilde: "Wat ga ik nou doen, optreden, muziek uitbrengen of er een streep onder zetten?"

Die knoop is dus nu doorgehakt. "Ik heb een mooie carrière gehad met zoveel hits en ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt. Het is goed zo, ik ga nog een aantal jaren genieten van mijn leven," zegt Weber die op Gran Canaria woont.

Op een gepland afscheidsconcert in Carré volgend jaar heeft ze ‘nee’ gezegd. "Als ik het wel had gedaan, dan had ik willen uitpakken met de beste band die er is en een mooi decor. Maar dat is allemaal niet te betalen. En daarbij, ik vind ook niet dat ik mee kan tellen met de top van de Nederlandse muziekindustrie."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress