Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige

"De beslissing van het OM was gezien het beschikbare materiaal zonder meer te verwachten,” aldus de advocaat van het slachtoffer over Marco Borsato

Marco Borsato 2019

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht, waarvoor een vrouw in december 2021, toen 22 jaar oud, aangifte deed.

De 56-jarige zanger wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer onzedelijk heeft betast, meldt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

In december 2021 deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen hem. De Telegraaf schrijft dat het gaat om de dochter van een voormalig medewerker van Borsato. De ontucht zou zijn begonnen toen het meisje 15 jaar was.

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. Kort na de aangifte zei het OM dat de aangifte met voorrang wordt behandeld op andere zedenzaken.

Borsato deed op zijn beurt aangifte tegen de vrouw en haar moeder. Hij beschuldigde de vrouw van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. De moeder was in de ogen van de zanger schuldig aan uitlokking en medeplichtigheid.

The Voice of Holland

Borsato kwam kort na de aangifte ook in opspraak vanwege misstanden bij de talentenjacht The Voice of Holland, waar hij als coach kandidaten begeleidde. De zanger werd beschuldigd van het betasten van kandidaten en medewerkers, maar in maart werd bekend dat de zaak bij gebrek aan bewijs werd geseponeerd.

Justitie begon het onderzoek naar misstanden bij het programma na een uitzending van het BNNVARA-programma BOOS. Daarin werd gemeld dat achter de schermen van The Voice of Holland sprake was van seksueel wangedrag door Borsato, artiest Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen, destijds de partner van Linda de Mol. Ali B en Rietbergen worden wel vervolgd. Tegen hen is aangifte gedaan van verkrachting.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress/Patrick van Emst