Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mallemolen-zangeres Heddy Lester (72) overleden

Heddy Lester is zondagavond in haar woning in Amsterdam overleden. De zangeres en actrice, die in 1977 met het nummer De Mallemolen namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd 72 jaar.

Heddy Lester 1977

Heddy Lester is zondagavond in haar woning in Amsterdam overleden. De zangeres en actrice, die in 1977 met het nummer De Mallemolen namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd 72 jaar.

Lester overleed aan de gevolgen van blaaskanker. Haar broer, zanger Frank Affolter, maakte haar overlijden dinsdag bekend op de pagina Privé in De Telegraaf.

Brunopress

"Ze heeft enorm gevochten tegen de ziekte", zegt hij. "Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan, tot enkele weken geleden bleek dat de kanker ook haar lever had aangetast. Toen is het opeens heel snel gegaan."

Met het nummer De Mallemolen, dat is geschreven door Affolter en Wim Hogenkamp, bereikte Lester op het Eurovisie Songfestival in Londen de twaalfde plaats. Het nummer werd geen grote hit, maar groeide door de jaren heen wel uit tot een klassieker. Diverse andere artiesten, zoals Paul de Leeuw en Ruth Jacott, hebben het liedje in hun repertoire.

Brunopress

Lester trad gedurende haar carrière veel op in het theater en werkte daarbij samen met haar broer (hier links in 1977). In 2020 speelde ze nog in de film Groeten van Gerri met Frank Lammers in de hoofdrol.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress