Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met First Girlfriend Carrie Symonds

Wie is toch die ándere bewoner van Downing Street 10?  Rozengeur en maneschijn was het de afgelopen maanden allemaal niet voor Carrie Symonds (1988) en haar vriend Boris Johnson (1964). Hij is nog getrouwd, haar naam kwam vooral in het nieuws na een krijsende ruzie die ervoor zorgde dat de buren ...

Maak kennis met First Girlfriend Carrie Symonds

Wie is toch die ándere bewoner van Downing Street 10? 

Rozengeur en maneschijn was het de afgelopen maanden allemaal niet voor Carrie Symonds (1988) en haar vriend Boris Johnson (1964). Hij is nog getrouwd, haar naam kwam vooral in het nieuws na een krijsende ruzie die ervoor zorgde dat de buren de politie belden. Bovendien was haar positie als vriendin-van een tussen-premier vaag.

Nu Boris overtuigend de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk heeft gewonnen, kan ze opgelucht ademhalen: Downing Street no 10 is (al weet je het in de liefde en de politiek natuurlijk nooit) de komende vijf jaar hun woning en ze is nu officieel de First Girlfriend en daarmee ook de eerste ongetrouwde partner van een Britse premier.

Carrie wie?

Carrie (rode muts) is de dochter van een uitgever en een advocaat, ze studeerde kunstgeschiedenis en theaterwetenschappen. In 2009 werd ze perswoordvoerder van de Conservatieve Partij en hielp Boris in 2010 aan het burgemeesterschap van Londen: zo hebben ze elkaar beter leren kennen. Sinds augustus 2019 werkt ze voor de stichting Oceana, die zich inzet voor bescherming van de wereldzeeën. De afgelopen weken heeft ze wel fanatiek geflyerd voor haar vriend. 

Nieuwe taken?

Omdat ze een fulltime baan heeft, zal ze niet heel erg zichtbaar zijn als First Girlfriend. Ze heeft om die reden tot nu toe ook afgezien van een door de belastingbetaler gefinancierde staf, zoals Samantha Cameron, Cherie Blair en Sarah Brown hadden. Wel was ze bij de opening van het Parlementaire Jaar. Ze zal zo steeds per keer bekijken of ze Boris vergezelt of iets anders gaat doen. 

Aanstaand stijlicoon?

Wat Carrie héél goed begrijpt, is dat je in een tijd van onzekerheid (niemand weet precies hoe de Brexit zal uitpakken) als publiek figuur beter niet in haute couture kan rondlopen. Ze kleedt zich vlot en volgens haar eigen smaak (Bloemetjesjurk 2.0) , met kleding van Marks & Spencer en Anthropologie, Ghost, Justine Tabak en Mango. Vrij betaalbaar, allemaal High Street labels. Hoe dit zich zal ontwikkelen, zal vermoedelijk zichtbaar worden tijdens het eerstvolgende staatsbezoek.

Wedding Bells?

Boris is nog getrouwd met zijn tweede vrouw, juriste Marina Wheeler met wie hij twee zonen en twee dochters heeft en die hij al negentien jaar regelmatig ontrouw is. Het stel ligt sinds 2018 in scheiding. Carrie is een onafhankelijk type dat niet echt lijkt te zitten wachten op een sprookjesbruiloft, dus de kans dat die binnen korte tijd plaatsheeft is gering.

Verder nog wat?

Het geheim van Carrie en Boris is Dilyn, een jonge Jack Russell die ze uit een asiel in Wales adopteerden en die elk fotomomentje iets speciaals geeft. Hondenminnend Engeland is als een blok voor het hondje gevallen en het stel is zelf ook overduidelijk op hem gesteld.

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in