Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Laura Dern: 'Ik voel het vuur in me branden'

Onzichtbaar? Vijftigers spelen nu álle mooie rollen. Laura Dern draait al zo'n veertig jaar mee in Hollywood. Ze begon op haar 13de naast Jodie Foster in Foxes. Rond haar veertigste dreigde ze even uit beeld te raken, op haar 52ste heeft ze meer werk dan ook. Zo is ze te zien in Big Little Lies, ...

Laura Dern: 'Ik voel het vuur in me branden'

Onzichtbaar? Vijftigers spelen nu álle mooie rollen.

Laura Dern draait al zo'n veertig jaar mee in Hollywood. Ze begon op haar 13de naast Jodie Foster in Foxes. Rond haar veertigste dreigde ze even uit beeld te raken, op haar 52ste heeft ze meer werk dan ook. Zo is ze te zien in Big Little Lies, Marriage Story en Little Women.

"Het is niet alleen dat we werk krijgen," zegt ze over zichzelf en haar vriendinnen en leeftijdgenoten Julianne Moore, Nicole Kidman en Naomi Watts. "Het is ook nog eens zo dat we complexe, dynamische en ongelofelijk diverse personages spelen."

"In 2011 maakte ik de serie Enlightened (over een vrouw met een bipolar stoornis, ze kreeg er een Golden Globe voor) en toen was het nieuw, echt volkomen nieuw, om een comedy van een half uur met een vrouw in de hoofdrol te hebben," zegt Dern. Zelfs toen we het aan het verkopen waren, zeiden ze: 'Nou, ze is niet echt een sympathiek mens, gaat daar wel iemand naar kijken?'"

"Dit bij dezelfde zender waar Tony Soprano een held was!" aldus Laura. "Larry David mag even lastig zijn als hij wil, maar bij ons was het: 'O, o, ze is sassy en weinig herkenbaar'. Na ons eerste seizoen kwam opeens Nurse Jackie en Veep en al die andere shows met een vrouw in de hoofdrol. Er is een geweldige nieuwe wereld opengegaan. Dit is een verrukkelijke tijd waarin je op mijn leeftijd alles kunt doen. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zó van mijn vak heb gehouden. Ik voel het vuur me branden."

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in