Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lady Mary en Footman Andrew zijn nu een (folk)duo!

Alle Upstairs Downstairs wetten overboord. Downton Abbey? It's the gift that keeps on giving. Michelle Dockery en Michael Fox, respectievelijk Lady Mary Crawley en bediende Andrew Parker, zijn nu een folkduo met een platencontract bij Decca. In mei komt het eerste album van Michael & Michelle uit...

Lady Mary en Footman Andrew zijn nu een (folk)duo!

Alle Upstairs Downstairs wetten overboord.

Downton Abbey? It's the gift that keeps on giving. Michelle Dockery en Michael Fox, respectievelijk Lady Mary Crawley en bediende Andrew Parker, zijn nu een folkduo met een platencontract bij Decca. In mei komt het eerste album van Michael & Michelle uit met nieuw geschreven nummers. Het gaat The Watching Silence heten.

Dat Michelle goed kan zingen is bekend, ze zong ook al in het Londense theaterdistrict voor ze zich meer toelegde op acteren. In Downton Abbey zong ze ook zelf, voor soldaten. "Het vraagt om een heel andere set vaardigheden en kwetsbaarheden," zegt ze over het verschil tussen zingen en acteren. "Acteren begint meestal bij wat er al op papier staat. Muziek kan overal beginnen. Het is anders en heel bevrijdend."

Fox en Dockery vonden elkaar muzikaal op de set van Downton, waar ze bij het lange wachten tussen de opnames door voor de lol samen muziek gingen maken en iedereen verrast was hoe goed hun stijl en stemmen bij elkaar kleurden. De eerste Michael & Michelle single is met uit en te downloaden op onder andere Spotify.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in