Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles kent zangeres Shirley Bassey hoge ridderorde toe

Het 87-jarige icoon gaat nog altijd voor goud.

Shirley Bassey

Dame Shirley Bassey is onlosmakelijk verbonden met Goldfinger, waarvan ze de titelsong zong. Je hoort haar nog galmen: 'Only goooold!' En dat gaat 60 jaar later nog altijd op voor de zangeres. Ze sleepte onlangs namelijk een prestigieuze onderscheiding in de wacht, die ze ontving van niemand minder dan koning Charles.

Shirley Bassey

Shirley Bassey mag zichzelf sinds kort een heuse Companion of Honour noemen. Charles kende de zangeres namelijk een van hoogste en meest exclusieve ridderordes van het Verenigd Koninkrijk toe. Ze staat daarmee tussen het rijtje van onder meer Maggie Smith, Desmond Tutu, Stephen Hawking, Ian McEwan en Anna Wintour.

De orde wordt alleen toegekend aan mensen die over een lange periode een belangrijke bijdrage aan kunst, wetenschap of geneeskunde hebben geleverd.

Shirley kreeg de onderscheiding overhandigd tijdens een ceremonie in Windsor Castle.

“Als meisje dat opgroeide in Tiger Bay in Cardiff, droomde ik er van om de wereld rond te reizen”, vertelde de zangeres volgens BBC na afloop. “Ik had nooit durven dromen dat mijn stem mij zou brengen waar ik nu ben.”

Icoon

Shirley zong maar liefst drie keer een titelsong voor een James Bond-film, een unicum. Goldfinger (1963), Diamonds are Forever (1971) en Moonraker (1979), zijn stuk voor stuk platen die een beetje fan maar al te goed kan meezingen. Daarnaast maakte de Britse superster natuurlijk furore met grote hits als This is my Life en Big Spender. Shirley staat inmiddels al meer dan zeventig jaar op het podium, iets waar ze nu van de koning himself een dikke pluim voor ontvangt.

Vorig jaar werd de zangeres ook al op een bijzondere manier geëerd, toen ontving ze namelijk van De Royal Mint een eigen munt.

Celebs
  • RTL Boulevard, X, Instagram @dameshirleybassey
  • NL Beeld