Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip! Docu over het kleurrijke leven van zangeres Shania Twain (56) nu te streamen

Heerlijk verhaal, van rafels naar rijkdom. Shania Twain heeft een eigen documentaire op Netflix. De film, waarin wordt teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten uit de muzikale carrière van de Canadese singer-songwriter, is vanaf vandaag (26 juli 2022) op de streamingdienst te vinden. Het is een...

Kijktip! Docu over het kleurrijke leven van zangeres Shania Twain (56) nu te streamen

Heerlijk verhaal, van rafels naar rijkdom.

Shania Twain heeft een eigen documentaire op Netflix. De film, waarin wordt teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten uit de muzikale carrière van de Canadese singer-songwriter, is vanaf vandaag (26 juli 2022) op de streamingdienst te vinden.

Het is een wonder dat ze het allemaal in één docu hebben weten te proppen, want Shania heeft een kleurrijk leven. Ze werd geboren in een straatarm gezin, met een vaak depressieve moeder en ruzies en huiselijk geweld tussen haar moeder en stiefvader.

Ze was nog maar acht toen ze al in bars begon te zingen, om wat extra geld te verdienen voor het gezin. "Ik hield van niets zo als van muziek, het was mijn leerschool."

Al die ervaring leidde tot eerste succesjes met bands, maar toen in 1987 haar moeder en stiefvader verongelukten, nam Shania de zorg voor de jongere kinderen in het gezin over. Pas toen iedereen het huis uit was, kon ze weer serieus werk maken van haar muziekcarrière.

Dat leidde in 1995 tot haar grote country-pop doorbraak The Woman in Me en tot empowerende (en vaak grappige) hits als That Don't Impress Me Much (waarin ze in 1998 al 'mansplaining' aankaartte) ...

...en Man! I Feel Like a Woman.

Ze trouwde met haar producer Mutt Lange...